Znate li čija je ovo slikovnica? Iza nje stoje dva dobro poznata super lika

436


Nik Titanik i Zoran Vakula predstavljaju seriju meteo slikovnica na Festivalu knjige i stripa BOOKA

Druženje će se održati u subotu 26. ožujka

na velikoj pozornici sajma Booka u Hali Zagreb


s početkom u 16 sati.

Dvojac će predstaviti meteo-slikovnice Vjetropirasta i Oblačasta, a čini se da će i treća slikovnica iz serije Vremenastih priča ubrzo ugledati svjetlo dana. Tako ćemo saznati tko su Vedrana i Val, što je vjetar, kakvi vjetrovi pušu, što su oblaci, kada i gdje nastaju, ali kako ih možemo fotografirati. Izdavač slikovnica je Nik Titanik Studio, prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

Nik Titanik hrvatski je karikaturist koji već 17 godina svakodnevno objavljuje dvije karikature u dnevnim novinama pa je rad na ilustracijama za slikovnicu bio odmak od dnevno-političkih tema. Zoran Vakula je meteorolog koji prikuplja zanimljivosti o ovoj grani od devedesetih godina tako da se ideja o slikovnici kuhala jako dugo. Ovaj dvojac spojila je Međunarodna izložba karikaturista, a ostalo je povijest.

Vjetropirasta i Oblačasta više su od slikovnice. Najmlađi uz nju postaju pravi istraživači pa roditelji, pripremite odgovore na pitanja o oblaku, suncu, kiši, snijegu. Tu su i križaljke, premetaljke i rebusi kako bi ova slikovnica educirala i zabavila. Slikovnice su namijenjene starijim vrtićkim skupinama i nižim razredima osnovne škole, no provjereno znamo da ju listaju i stariji.

O Festivalu knjige i stripa BOOKA

Svi ljubitelji knjige, stripa i ostalih izdanja dolaze na svoje jer je BOOKA idealno mjesto za ugrabiti popust ili sudjelovati na zanimljivim književnim susretima. Organizator događanja je Koncertna dvorana Tvornica kulture. Uz bogat program i književne susrete u dvorani Hale Zagreb u Heinzelovoj 96/Slavonskoj aveniji 3B, ne propustite novitete izlagača poput Mozaik knjige, Fokusa, Koncepta, VBZ-a, Nove stvarnosti, Sandorfa, Rockmarka, Kršćanske sadašnjosti, Torpedo stripova, tu su još i Crtani romani show kao i Vuković-Runjić.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.