Tko će biti najbolji barist regije? Evo prilike da se dokažete koliko ste dobri

247

NATJECANJE NAJBOLJIH BARISTA REGIJE

BARISTA CUP 2023: BARCAFFÈ ESPRESSO PONOVNO OKUPLJA NAJBOLJE BARISTE U REGIJI!

Zainteresirani se mogu prijaviti do 1. rujna na web stranici https://www.Barcaffè.hr/baristacup. I ove godine očekuje se velik broj prijava i snažna konkurencija među sudionicima.

Barcaffè je otvorio prijave za regionalno natjecanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2023., koje će se održati 30. rujna u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji. Sudionici se natječu u pripremi espressa, mliječnih napitaka i pića s potpisom, a najbolje bariste očekuje 2 tisuće eura, trening prženja specialty kave s Nikom Orošijem i brojne druge vrijedne nagrade.

Barcaffè Espresso Barista Cup je visoko cijenjeno regionalno natjecanje koje predstavlja važan događaj u industriji kave. Okuplja talentirane mlade bariste iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, čije vještine, kreativnost i strast za kavom konkuriraju za prestižnu titulu najboljeg bariste u regiji. Obzirom na relativno malen broj sličnih događanja, Barista Cup pruža izvanrednu priliku za stjecanje iskustva na natjecanju visoke razine te razmjenu znanja i usporedbu vještine s kolegama iz struke.

Prema riječima prošlogodišnje pobjednice Barcaffè Barista Cupa, Eve Bogdan iz Slovenije, natjecanje je bilo izazovno, ali ujedno i nevjerojatna prilika za osobni rast i napredak „Barista Cup je bio izniman događaj u mojem dosadašnjem profesionalnom razvoju. Upoznala sam izvanredne kolege i stekla neprocjenjivo znanje. Osvojiti titulu najboljeg bariste regije bilo je nevjerojatno priznanje za sav trud i strast koji sam uložila u ovu vještinu i umjetnost.“

Ovogodišnje prijave na natjecanje vrše se putem prijavnog obrasca, a natjecatelji se pozivaju da prilože fotografiju ili video pripreme latte arta na web stranici www.Barcaffè.hr/baristacup. Nakon pregleda pristiglih prijava, žiri iz Hrvatske, Slovenije i Srbije će odabrati po tri najbolja predstavnika iz svake zemlje.

Finalno natjecanje će se održati 30. rujna u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji, edukacijskom centru namijenjenom baristima i ljubiteljima vrhunskog espressa. Devet finalista će se pred stručnim žirijem i publikom natjecati u pripremanju espressa, “latte arta“ i kreativnih napitka od kave, tzv. pića s potpisom. Događaj nije rezerviran samo za bariste i stručnjake u industriji kave, naime pozvani su svi ljubitelji kave da posjete natjecanje, podrže sudionike te dožive nevjerojatnu dozu uzbuđenja i kreativnosti u svijetu espressa.

Ovo nije prvo takvo natjecanje koje organizira Barcaffè Espresso. Ranije ove godine, uspješno su organizirali L.A.G.S. (Latte Art Granding System) u Sloveniji, koji je okupio vrhunske stručnjake umjetnosti oslikavanja kave. Ovogodišnji Barista Cup 2023. u Zagrebu predstavljat će krunu regionalnog natjecanja u industriji, okupljajući vrhunske znalce i vodeće stručnjake iz svijeta kave.

Barcaffè je renomirani brend s više od 50 godina tradicije koji pažljivo odabire najkvalitetnije sirovine kako bi svojim potrošačima pružio savršenu šalicu espresso kave. Osvojenih 13 zlatnih medalja na međunarodnim natjecanjima degustacije kave dodatno potvrđuje izvrsnost brenda. Kroz natjecanja poput Barista Cupa, Barcaffè ističe svoju strast, predanost i ljubav prema kavi. Ova platforma također pruža mogućnost svim zainteresiranim baristima da nastave usavršavati svoje vještine u pripremi kave.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.