Skuplja se novac za kupnju ultrazvučne sonde prilagođene nedonoščadi. Priključite se!

445


Poliklinika Analiza cijelu veljaču u ponudi ima posebno povoljan panel Palčić gore, a sav je prihod od ovih pretraga namijenjen kupnji nove opreme za Palčiće u Petrovoj

Poliklinika Analiza, u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići, ove veljače organizira akciju prikupljanja sredstava za kupnju ultrazvučne sonde prilagođene nedonoščadi, namijenjenu neonatologiji Petrove bolnice. U prikupljanju sredstava za donaciju mogu sudjelovati svi i to dolaskom na pretrage u Polikliniku Analiza.

Palčić gore za Palčiće


Poliklinika Analiza će tijekom veljače u svim svojim poslovnicama nuditi posebno povoljan panel pod nazivom Palčić gore koji pruža informacije o općem zdravlju organizma. Panel Palčić gore obuhvaća kompletnu krvnu sliku, CRP, ukupni bilirubin, glukozu, AST, ALT, GGT, ureu, kreatinin, amilazu, lipazu, željezo, kalcij, magnezij, TSH, fT3, fT4, vitamin D, kolesterol, HDL kolesterol, LDL kolesterol i trigliceride. Kako bi dobili pravu sliku zdravstvenog stanja, prije testiranja je potrebno da prođe 8 do 12 sati od posljednjeg obroka.

Posebna cijena za panel Palčić gore iznosi 50 eura, dok je ukupna vrijednost obuhvaćenih pretraga više nego dvostruko veća. Sva su sredstva prikupljena ovim testiranjem namijenjena donaciji u akciji Palčić gore i usmjerit će se u kupnju Linearne sonde Hockey-stick za UZV L15-710.

Uvijek smo jako sretni i duboko zahvalni kada najmanji i najhrabriji alčići dobivaju novu opremu koja za njih znači još bolju skrb. Naš Klub roditelja nedonoščadi Palčići okuplja roditelje djece rođene prije 37. tjedna trudnoće koji se od prvog dana hrabro bore i to za vlastiti život. Hvala svima koji će sudjelovati u ovoj akciji i dići Palčić gore za najmanje od svih heroja“, izjavila je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

S velikim veseljem nastavljamo suradnju s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići. Pozivam sve koji u veljači trebaju provjeriti svoju krvnu sliku da se odluče na panel Palčić gore jer sav prihod ide za kupnju vrijedne sonde koja je potrebna malim Palčićima. Učinite nešto dobro za svoje zdravlje i za spašavanje života najmanjih među nama“, rekao je mag. pharm. Marin Bosotina, osnivač i ravnatelj Poliklinike Analiza.

Sonda prilagođena palčićima

Ultrazvuk je u neonatologiji nezamjenjiv dijagnostički uređaj koji je uvijek dostupan uz inkubator, a onoliko je kvalitetan koliko su mu kvalitetne sonde. Uređaj koji neonatologija u Petrovoj trenutno posjeduje opremljen je osnovnim setom sondi, a mala linearna hockey-stick sonda omogućit će prije svega brži ultrazvučni pregled pluća.

Bolesti dišnog sustava su kod novorođenčadi česte i vrlo dinamične te zahtijevaju ponekad i višekratna dnevna snimanja rendgenom. Hockey-stick sonda omogućit će da se ovi pregledi rade ultrazvukom, smanjiti izloženost novorođenčadi radijacijskom zračenju i skratiti trajanje pregleda, jer vrijeme je kod ovako malih pacijenata kritično.

Druga glavna korist je korištenje sonde za postavljanje centralnih venskih i arterijskih puteva koji su potrebni kod životno ugrožene novorođenčadi. Ovi se zahvati inače rade naslijepo, pipanjem arterije, a to ponekad znači i višekratne neuspješne pokušaje i ubode. Pod kontrolom ultrazvuka, ovom se sondom točno vizualizira gdje i kako postaviti kanilu iz prvog pokušaja.

Linearna sonda kojom trenutno raspolažemo je univerzalna, odnosno namijenjena za svu populaciju djece i odraslih. Međutim, dimenzijama je prevelika za nedonoščad iznimno niske porođajne težine, manje od 1500 grama, a to su upravo naši mali pacijenti. Mala linearna hockey-stick sonda čitavom duljinom naliježe na prsište ili trbuh i ovom ćemo sondom znatno pospješiti dijagnostički raspon našeg ultrazvučnog uređaja kod svojih najmanjih i najranjivijih pacijenata“, rekao je dr. med. Damir Lončarević, pedijatar neonatolog iz Petrove.

Petrova i Palčići

Zavod za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode, popularno zvane Petrova, sastoji se od četiri odjela s ukupno 98 novorođenačkih postelja. Petrova skrbi o najrizičnijim i najkompliciranijim trudnoćama, trudnicama i djeci iz čitave Hrvatske. Godišnje se u Petrovoj rodi oko 4000 djece, od kojih je 8 do 10 posto nedonoščadi, odnosno novorođenčadi rođene prije navršenih 37 tjedana trudnoće. To je između 350 i 400 prijevremeno rođene djece godišnje.

Gotovo trećinu nedonoščadi, odnosno 100 do 120 godišnje, čini nedonoščad vrlo niske (manje od 1500 g) i ekstremno niske (manje od 1000 g) rodne mase, odnosno kratkog (manje od 32 tjedna) i vrlo kratkog (manje od 28 tjedana) trajanja trudnoće. To su najmanji od svih Palčića, s najvećim rizikom brojnih i teških komplikacija uslijed nezrelosti, koji provode tjedne, a poneki i mjesece, na intenzivnom liječenju, u borbi za život i zdravlje.

“Rezultati i ishodi liječenja ovako osjetljive populacije pacijenata uvelike ovise o modernim tehnologijama. Uz znanja i vještine usko specijaliziranih liječnika i visoko profiliranih medicinskih sestara nužna nam je i moderna oprema. Ona nam omogućava bolju dijagnostiku i liječenje, olakšava izvođenje visoko sofisticiranih procedura, smanjuje rizike komplikacija intenzivnog liječenja i u konačnici poboljšava ishode liječenja, u čemu je Petrova predvodnik struke na ovim prostorima”, istaknula je pročelnica zavoda za neonatologiju u Petrovoj, doc. dr. sc. Mirta Starčević.

Podignimo zajedno Palčić gore za Palčiće. Sudjelovati možete dolaskom na panel pretraga Palčić gore u svim poslovnicama Poliklinike Analiza sve do kraja veljače.

Dva desetljeća uspjeha

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnje iskustvo, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu info@mcanaliza.org i telefonski na broj 01 2099 880.

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.