Razmišljate kamo na izlet? Ovo je savršeno vrijeme za posjetiti Beč i njegov uskrsni sajam

241


Umjetnost i gastronomija na bečkim uskrsnim sajmovima

S više od 200 štandova na četiri lokacije austrijska prijestolnica i ove godine poziva posjetitelje da uživaju u proljetnoj atmosferi, bogatoj dekorativnoj i kulinarskoj ponudi te prigodnim programima namijenjenim najmlađima.

Proljeće je stiglo, a pravovremeno svoja vrata otvaraju i bečki uskrsni sajmovi. Oko 210 štandova na četiri uglavnom poznate lokacije poziva sugrađane i turiste da između mnoštva rukotvorina izaberu uskrsne ukrase za svoj dom. Osim toga, tridesetak štandova nudi kulinarske specijalitete, a najmlađe će razveseliti i uskrsni zec koji dijeli slatkiše i s kojim će se posjetitelji moći slikati.

Omiljeni starobečki uskrsni sajam održava se 33. put


Tradicionalni i usto najstariji bečki uskrsni sajam na trgu Freyung otvoren je već 15. ožujka i to 33. put, a osim u kupnji predmeta ručne izrade i kušanju regionalnih slasnih zalogaja, posjetitelji će moći uživati i u koncertima te bogatom dječjem programu kao što je lutkarsko kazalište. Na trgu su također postavljeni štandovi s namirnicama iz lokalnog organskog uzgoja. Hrvatska „Pisanica od srca“ već godinama zauzima središnje mjesto na sajmu i oduševljava posjetitelje i prolaznike. Nedaleko od ovog, također u povijesnoj jezgri grada na trgu Am Hof, nalazi se rado posjećeni sajam s tradicionalnim uskrsnim ukrasima. Ondje kupci također mogu uživati u bogatoj kulinarskoj ponudi. Nadaleko poznati uskrsni sajam ispred dvorca Schönbrunn otvoren je od prošle subote, a izlagači iz Austrije i susjednih zemalja do 2. travnja nude veliki izbor drvenih igračaka, uskrsnih dekoracija te ostalih rukotvorina. I ovdje posjetitelje očekuje vrhunski gastronomski doživljaj te bogat popratni program. Na sajmu u 21. bečkom okrugu Floridsdorf posjetitelji već od kraja veljače mogu kupiti prigodne poklone i probati lokalne specijalitete.

I manji sajmovi privlače posjetitelje

Gradski vrtovi Blumengärten Hirschstetten tijekom blagdanskih dana od 30. ožujka do 1. travnja 2024. organiziraju godišnji sajam s popratnim programom. Zainteresirani osim toga mogu posjetiti i zoološki vrt Hirschstetten te tematske vrtove. Ove godine se opet održava i sajam umjetnina u dvorcu Neugebäude u 11. gradskom okrugu Simmering.

Slika 1: Hrvatska pisanica na starobečkom uskrsnom sajmu

© WienTourismus / Christian Stemper

Slika 2: Uskrs u gradskim vrtovima Stadtgärten Hirschstetten

© Stadt Wien / Houdek

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.