Ovo je hit! Idete li na natjecanje u pripremi gulaša i fiš paprikaša?

545


Ovaj vikend u Općini Dubrava održat će se prvo natjecanje u pripremi gulaša i fiš-paprikaša. Očekuje se dolazak preko 20 ekipa koje će odmjeriti svoje kulinarske sposobnosti i odlično se zabaviti.

Natjecanje u pripremi gastronomskih delicija održat će se

u subotu 11. rujna, od 15 do 18 sati (gulašijada)


i u nedjelju 12. rujna, od 15 do 18 sati (fišijada)

na prostoru „Dudnjak“, Ante Starčevića 3

Svim natjecateljima organizator osigurava ribu, dok će natjecatelji u pripremi gulaša morati sami donijeti svoje meso. Za kotilić i sve ostale začine i sastojke, natjecatelji će se morati sami pobrinuti. Za najfinije gulaše i fiševe predviđene su bogate nagrade.

Uz gastronomske delicije Općina Dubrava je ponosna što je i ove godine uspjela organizirati zabavni program za mlade, ali i za one nešto starije. Zabava na Dudnjaku počinje u petak u 19 sati kada nastupa grupa “Ledina”. Nešto kasnije, od 22 sata za dobru zabavu bit će zadužena grupa Vigor. U petak od 13 sati u Kulturnom centru biti će otvorena izložba ratnih fotografija 51. samostalne bojne povodom 30. godišnjice ustrojstva.

Subota je rezervirana za nogometne utakmice najmlađih uzrasta NK Dubrava, a svoj će nastup održati mažoretkinje Općine Dubrava i Vrbovečke mažoretkinje, kao i Limena glazba Vrbovec. Od 17 sati svi posjetitelji će moći uživati u nastupu Ženske konjičke garde “Vrbovec”, i provozati se u tradicionalnim kočijama. Cjelodnevni program zaključit će Halid Bešlić svojim koncertom, koji kreće u 22 sata.  Vrhunac večeri će biti vatromet spektakularni vatromet točno u ponoć.

Općina Dubrava je u lipnju ove godine proslavila svoj 927. rođendan. Tom je prilikom održana i svečana sjednica kojoj su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, te su dodijeljena priznanja i zahvalnice.

Na samom ulazu na Dudnjak sva tri dana bit će organizirano COVID testiranje.

Svi testirani i cijepljeni bit će u zasebnom prostoru.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.