Pomoć je krenula! Do sada su prikupili više od 300 tisuća kuna

658


Ceh frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb pokrenuli su akciju pomoći kolegama na Baniji kojima je potres uništio frizerske salone.

Nakon velikog potresa koji je krajem godine pogodio Hrvatsku teško je stradala Sisačko-moslavačka županija, a najviše Petrinja i Glina. Stanovnici su ostali ne samo bez krova nad glavom nego i bez svojih salona u kojima su radili. Potaknuti cijelom situacijom s kojom su se i sami nosili, frizeri i kozmetičari krenuli su u pomoć svojim kolegama.  „Obrtnička komora Zagreb i Udruženje obrtnika Grada Zagreba su zajednički već pokrenuli humanitarnu akciju pomoći kolegama obrtnicima na području Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom. Na zajednički račun do sada je već prikupljeno više od 310.000 kn pomoći, a ova akcija je nastavak ciljano usmjeren na frizere“, naglašava Spomenka Krebsz, potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb, članica Ceha frizera i kozmetičara, i sama vlasnica frizerskog salona.

Do sada je upućena pomoć za više od 25 frizerskih i kozmetičkih salona u vidu sitnijeg inventara i opreme. Na svu sreću, na području Banije nema kozmetičkih salona gdje je nastupila totalna šteta, a oni koji su stradali u međuvremenu su zbrinuti. Preostala tri frizerska salona u potpunosti su srušena do te mjere da se kolegama nije dopustilo niti da pristupe poslovnim prostorima kako bi došli do svoje opreme. Upravo za njih se i pokreće ova akcija pomoći kako bi se prikupila sredstva za kupovinu novog inventara i frizerske opreme. „Na godišnjicu potresa u Zagrebu pokrenuli smo akciju pomoći frizerima sa Banije. Donacijama koje će se prikupiti od frizera i kozmetičara Grada Zagreba i Zagrebačke županije kupiti će se namještaj i oprema za tri potpuno uništena frizerska salona“, kazao je Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara pri Obrtničkoj komori Zagreb.


Početak akcije za prikupljanje donacija započeo je danas simboličnim friziranjem osoba iz javnog života. „Ovo je jedan mali korak, no velika humanitarna akcija za koju se nadam da će privući i druge sudionike kako bi zajedno pomogli najpotrebitijima“, izjavio je Mario Sedmak, voditelj i urednik HRT-a. Modna agentica Tihana Harapin Zalepugin istaknula je kako podržava ovu akciju jer je hvale vrijedna: „Akcija pomaže onima kojima je potrebno, a pomaže i mnogim osobama da ponovno budu lijepe, prvenstveno same sebi. Pomaže im da se ne osjećaju otuđeno i zaboravljeno. I sama sam na neki sam način Siščanka, pa su mi Petrinja, Sisak i okolica  u srcu kao i Zagreb.“ Akciju su podržali i Uršula Tolj, Anica Kovačević, Katarina Mamić te brojne druge osobe iz javnog života.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.