Zagorska mesarka nikad nije jela teletinu, a domaćin Marko podijelio ekipu

472


Čast da otvori ovotjednu ‘Večeru za 5’ pripala je dimnjačaru Marku Pogačiću iz Kraljevca na Sutli. U goste su mu stigli strojarski tehničar Stjepan, mesarka Gabrijela, poduzetnik Darijo i umirovljenik Dragutin. Za svoje otvaranje zagorskog tjedna Marko je dobio 36 bodova.

“Sve je bilo dobro, no predjelo je bilo presuho, a zadnje jelo malo prejednostavno”, otkrio je Darijo. Osam bodova dao je domaćinu i Dragutin – i to iz istih razloga kao Darijo. S druge strane, Stjepan i Gabrijela bili su oduševljeni pa su Marka nagradili desetkama. “Sve je bilo odlično, Marko se potrudio i prekrasno nas ugostio”, zaključila je Gabrijela.

Sve o ovotjednim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Pripravu večere započeo je Marko glavnim jelom ‘Veliko u malom’. “Naziv je dobar, no kod mene bi bilo kontra, malo u velikom”, komentirao je Stjepan naziv glavnog jela. Pretpostavka da se radi o teletini bila je točna. Peka s ukusnom teletinom i krumpirom bilo je prvo jelo koje je Marko ekipi odlučio ponuditi. ‘Moja terina’ uslijedila je iduća – zapečenu roladu s mljevenom puretinom i povrćem te špekom. ‘Okruglo i domaće’ posljednje je čega se Marko prihvatio. Knedle sa šljivama spravio je domaćin bez mlijeka, kojeg ne konzumira.

S lakoćom je Marko priveo kuhanje kraju, a potom je dočekao goste! Za aperitiv je domaćin ponudio domaći vinjak, viljamovku i pelinkovac kojeg radi Markov prijatelj. “Činilo se da ima malu tremu jer je prvi dan”, primijetila je Gabrijela. “Bio je sav mokar, imao je tremu, takav ću sutra i ja biti”, dodao je Stjepan. Ekipi se ponuda aperitiva svidjela, no Dariju je pelinkovac bio previše gorak. Uslijedio je predjelo ‘Moja terina’.

Sve o ovotjednim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Staro zagorsko jelo ekipi je naizgled jako svidjelo. “Top, jako lijepo napravljeno, jedva sam čekao probati”, otkrio je Darijo. “Sastojci nisu bili loši, samo je trebalo biti možda mekše”, dodao je poduzetnik. “Potpuno suho je bilo, bila je to piletina”, komentirao je predjelo Dragutin, a Gabrijela je dodala da joj povrće nije bilo dovoljno kuhano.

‘Veliko u malom’ iduće je stiglo na stol. “Glavno jelo kad je došlo u peki, prekrasno je izgledalo”, komentirao je Stjepan. “Peka je bila fantastična, nemam primjedbi”, dodao je Dragutin. Gabrijela je kod Marka pri put jela teletinu. “Odrasla sam na mesu jarića, a kako sam se sama preselila nakon škole, gledala sam da jedem jela koja su brzo gotova”, ispričala je, pak, Gabrijela koja je bila oduševljena novom namirnicom koju je imala prilike isprobati. Tijekom glavnog jela povela se i tema o Markovoj nekonzumaciji mlijeka. “Mogu reći da imam sličan problem, ne mogu jesti janjetinu”, zaključila je Gabrijela sumirajući tako veliko razumijevanje koje je ekipa pokazala za Markovo ‘mliječno’ pitanje.

Sve o ovotjednim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

‘Okruglo i domaće’ posljednje je što je Marko ekipi servirao. “To su naše starinske knedle sa šljivama, zapečenim prezlama, prekrasno”, komplimentirao je Stjepan desert. “Bilo je presuho, mrvicu prejednostavan desert za nešto što bih očekivao u ovom terminu”, ocijenio je, pak, Dragutin. Nakon što su blagovali knedle, Marko je ekipi udijelio prigodne poklone. “Od srca, prekrasno”, komentirao je Stjepan poklone.

Black Band ubrzo je stigao i zasvirao ekipi za kraj idilične večere. Kandidati su harmoniku ubrzo ukrasili eurima, a dobra atmosfera oduševila je sve kandidate!

Sve o ovotjednim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.