Rovinj art and more završen praizvedbom predstave Carlotta Grisi – od Vižinade do vječnosti

544


U Rovinjskom gradskom kazalištu Gandusio publika je mogla upoznati životni put i karijeru jedne od najvećih balerina u povijesti kao i njezin odnos s koreografom Julesom Perotom. Carlotta Grisi- od Vižinade do vječnosti prekrasna je predstava koja prati put proslavljene balerine rođene u Vižinadi a koja je svjetsku slavu stekla u najvećim teatrima svijeta.

– Iza nas je završena treća sezona Rovinj art and more kroz koju je publika mogla uživati u 10-tak umjetničkih večeri (koncertnih,kazališnih i dramskih) a festival su okrunile dvije premijere- Romeo i Julija u koreografiji Dinka Bogdanića i Carlotta Grisi- od Vižinade do vječnosti koja je publiku posebno oduševila formatom koji stavlja u fokus dvoje glumaca koji na sceni svim raspoloživim umjetničkim sredstvima (ples, pjesma i gluma) pričaju zanimljivu životnu priču velike dive- rekao je Ronald Braus, umjetnički direktor festivala glumac u predstavi. 

U predstavi u kojoj se isprepliću dramski momenti, ples i songovi koje je napisao Darijan Ivezić uloge tumače solisti i glumci Opere b.b.  Annamaria Serda, Ronald Braus i pijanist Mario Čopor. Predstavu je režirala Ljiljana Gvozdenović, također dugogodišnja interpretkinja Giselle. Publiku je posebno ganula Annamaria Serda, mlada glumica u ulozi Carlotte koja ju je nagradila gromoglasnim pljeskom nakon predstave.  Ronald Braus kao Perrot bio je također upečatljiv kako glumački tako i pjevački, te je ovime dodao još jednu lijepu kreaciju paleti svojih raznovrsnih uloga. Ulogu skladatelja Adama, a ujedno i pijanista u predstavi, preuzeo je i izvrsno realizirao Mario Čopor. Pitkim songovima, dinamičnim dijalozima i baletnim pokretom  publici je predočen život jedne velike umjetnice koja je slučajno u svijet krenula iz naših krajeva, a sudeći prema njenim reakcijama, to je napravljeno vrlo dobro. Brojna oduševljena publika je izvođače ispratila dugim pljeskom, a svoje je pohvale izrazila i Vida Ognjenović, znamenita redateljica i spisateljica, te profesor Božidar Đurović. Zanimljivo je i da su u publici bili Ervina Sulejmanova i Andrej Izmestjev, prvaci baleta HNK u Zagrebu koji su također bili dugogodišnji interpreti Giselle i Albrechta. Nakon predstave je promoviran pjenušac Carlotta Grisi by Perla bianca vinarije Franca Armana. Nakon Rovinja, predstava nastavlja svoj umjetnički put kroz brojna gostovanjima po gradovima regije! 


FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.