Samobor okupirala poznata lica! Uživajte u neredu boja i zvukovima radosti

3185


Ovog vikenda Samobor je postao najveseliji grad u državi. Gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić, nakon godine pauze zbog epidemije, predali su ključeve grada fašničkoj vlasti što je označilo početak bogatog fašničkog programa pod sloganom „Fašnička bajka srcem se lajka“.

Proteklog vikenda, na 196. izdanju Samoborskog fašnika nastupile su brojne maskirane povorke iz cijele Hrvatske te su održani koncerti domaćih zvijezda na otvorenom. Napokon se Samobor vratio svojoj tradiciji organiziranja omiljenih fašničkih zabava na ulicama predivno uređenog grada.

Pjevač Jole otvorio je Samoborski fašnik slavljeničkim koncertom. Publika je s njim pjevala uglas sve velike hitove, a nakon pjesme „Maksimalno“ njegovi prijatelji i bend priredili su mu iznenađenje. Budući da Jole još nije imao priliku proslaviti 50. rođendan sa svojim društvom, njegova prijateljica spisateljica Emina Pršić, uspješni TikToker Dario Marčac i gradonačelnica Petra Škrobot iznenadili su ga tortom na pozornici, a publika mu je čestitala pjevajući. Jole se zahvalio na najbolji način- koncertom za pamćenje koji su posjetili i Batman, Superman, klaunovi te mnogi drugi likovi iz mašte.   


Video iznenađenja: https://www.instagram.com/reel/CaKhrnuvJke/?utm_medium=copy_link

U Samoboru su još nastupili i Psihomodo pop te Gazde koje su zatvorile prvi fašnički vikend koji je privukao mnoge veseljake.

‘Tako smo dugo čekali da ponovno slavimo zajedno. Fašnik je jednostavno dio naše samoborske tradicije koju njegujemo već 196 godina, a bogatim ovogodišnjim programom, pop up klizalištem, foto pointovima te suradnjom sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, koja je mnoge oduševila i iznenadila, pokazujemo da Samoborski fašnik može pružiti još više našim posjetiteljima.”- zaključila je gradonačelnica Škrobot.

Već u petak, 25. veljače organizatori Samoborskog fašnika pozivaju vas na koncert Hladnog piva, 26. veljače nastupit će Mladen Grdović, a 27. veljače klapa Cambi.  Tijekom cijelog vikenda uživajte u maskiranim povorkama vrtića, škola te gostujućih skupina. Možete i sudjelovati na izborima najboljih obiteljskih maski te plesati na ulicama Slobodne Fašničke Republike.

Samoborski fašnik zatvara se spektakularno u utorak, 1. ožujka, koncertom Gibonnija nakon što Princ Fašnik bude tradicionalno osuđen i spaljen.

Uživajte u neredu boja i zvukovima radosti na jednoj od najvećih i najpopularnijih manifestacija te vrste u Hrvatskoj.

Svi koncerti su besplatni kao i parking u Samoboru tijekom održavanja programa, a točan raspored događanja potražite na stranici fasnik.com te na društvenim mrežama organizatora, Grada Samobora i Turističke zajednice.  

ii

Fotograf Edin Tuzlak

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.