Pet zanimljivih činjenica o turskoj seriji koju obožavate

1773

Pet zanimljivih činjenica o turskoj uspješnici ‘Obiteljske tajne’: Ovime je potaknuta lavina reakcija

Osim što hrabro dotiče stvarne događaje u Turskoj, posebno referirajući se na slučajeve nasilja nad ženama, serija i dalje ostaje među najprodavanijim turskim dramama u svijetu.

Sve o turskim serijama čitajte NA OVOM LINKU.

Popularna serija ‘Obiteljske tajne’ ističe se svojim intrigantnim pričama o obiteljskim odnosima, sukobima i tajnama. Duboko istražuje dinamiku među članovima obitelji, otkrivajući složenost njihovih veza. Radnja serije usmjerena je na otkrivanje tajni koje su duboko ukorijenjene u prošlosti obitelji. Svaki lik nosi svoje breme tajni, a razvoj priče otkriva neočekivane obrate, stvarajući napetu atmosferu i potičući gledatelje na razmišljanje. Karizmatični glumci unose dubinu i autentičnost u svoje uloge, doprinoseći ukupnom doživljaju gledanja. Serija je stekla značajnu popularnost među gledateljima, a pozitivne ocjene i recenzije svjedoče o njezinoj privlačnosti i popularnosti diljem svijeta. 

Obiteljske tajne
Obiteljske tajne FOTO: RTL

Zanimljiva radnja

Serija priča o isprepletenim životima Ilgaza i Ceylin. Ilgaz, tumačen od strane Kaana Urgancolua, principijelan je čovjek koji je od oca, šefa detektivskog ureda poznatog po integritetu, naučio vrijednosti poput iskrenosti, časti i poštovanja. Ilgaz je postao izuzetno uspješan tužitelj, poštovan zbog svoje posvećenosti pravilima i standardima svoje profesije. Njegova ljubav prema prirodi predstavlja oštar kontrast pravilima vezanoj profesiji. S druge strane, Ceylin, koju utjelovljuje Pnar Deniz, neustrašiva je odvjetnica koja prakticira svoju profesiju prema svojim pravilima. Nakon što je njenom ocu nanijeta teška nepravda, Ceylin je usvojila nemilosrdan pristup pravdi, voljna pomaknuti granice zakona i reda kako bi se borila za ono u što vjeruje. Ovaj nepopustljivi karakter Ceylin dovodi u sukob s Ilgazom, i uskoro se oboje pronalaze u misteriji koja se proteže na njihove obitelji.

Sve o turskim serijama čitajte NA OVOM LINKU.

Referiranje na stvarne događaje

Serija redovito dotiče stvarne događaje u Turskoj, a njihova referenca na ubojstva dviju žena izazvala je odobravanje publike. U jednoj od epizoda, pronađeno je izgorjelo tijelo u prtljažniku automobila, što je podsjetilo na slučajeve Sile entürk i Pnar Gültekin. Iako se mislilo da je žrtva otac glavne junakinje, istraživanje je otkrilo identitet mlade Pnar entürk, koja je ubijena u dobi od 16 godina. Serija je također istaknula problematiku nasilja nad ženama i nepravde u pravosudnom sustavu. Ovom pričom scenaristi su željeli odati počast žrtvama stvarnih događaja, a serija je već ranije potaknula raspravu o raznim socijalnim temama u Turskoj. 

Dominacija na najprestižnijim dodjelama nagrada

Turska serija Obiteljske tajne’ i njeni glavni glumci, Pnar Deniz i Kaan Urgancolu, dominirali su na najprestižnijoj dodjeli nagrada Zlatni leptir 2022. Serija je nominirana u pet kategorija i osvojila je četiri Zlatna leptira, uključujući nagradu za Najbolju TV seriju godine’. Redatelj Ali Bilgin također je nagrađen kao najbolji redatelj 2022. Pnar Deniz, koja je utjelovila nesputanu odvjetnicu, osvojila je Zlatni leptir za najbolju glumicu, a Kaan Urgancolu, prepoznat po ulozi iskrenog tužitelja, proglašen je najboljim glumcem godine. Turska drama također je osvojila i prestižnu nagradu za ‘Najbolju telenovelu’ na 51. dodjeli nagrada International Emmy u New Yorku. 

Sve o turskim serijama čitajte NA OVOM LINKU.

Originalan scenarij

Zahvaljujući napetom scenariju koji je rezultat dvogodišnjeg rada scenaristice Seme Ergenekon, serija je ubrzo stekla svjetsku popularnost. Scenaristica je pratila zbivanja u turskim sudnicama te je tako nastala priča temeljena na fikciji i stvarnosti. Sema vrlo vješto izrađuje svoju ideju, sjedinjujući dramu i misteriju u pravim omjerima. Njeno pisanje stvara priču bogatu emocijama koja gledatelja drži zainteresiranim od početka do kraja svake epizode. Iako se događaji u zapletu mogu činiti složenima, to nije problem. Kada se otkrije misterij koji povezuje Ceylin i Ilgaza, iznenađujuće je kako sve radnje dobivaju smisao, a svi događaji su pažljivo povezani. Svaki novi događaj stvara nova pitanja koja autorica spretno postavlja. Kao rezultat, Sema precizno barata očekivanjima gledatelja, iznenađujući ih svakim novim razvojem priče. Osim toga, priča uključuje podzaplete koji se povezuju s glavnom naracijom i bitni su za ukupan razvoj radnje. S talentom i vještinom, scenaristica povezuje sve elemente i podzaplete, pružajući koherentan, uzbudljiv i fascinantan scenarij. 

Obiteljske tajne
Obiteljske tajne FOTO: RTL

Sve o turskim serijama čitajte NA OVOM LINKU.

Fenomen serije ‘Obiteljske tajne’ u svijetu

Svjetsku slavu i iznimno pozitivne kritike (IMDb ocjena 8,4), serija je stekla prvenstveno zbog izuzetnog scenarija, kompleksne radnje i relevantnih tema. Serija i dalje ostaje među najprodavanijim turskim dramama u svijetu. Zapravo, gotove epizode distribuiraju se u više od 100 zemalja diljem svijeta. Epizode serije prikazane u Španjolskoj, pod nazivom Secretos De Familia’, ubrzo su osvojile simpatije španjolske publike. Prva epizoda serije u Španjolskoj, ostvarila je dva milijuna pregleda, zauzimajući prvo mjesto po gledanosti. S jakom interakcijom na društvenim mrežama, kao i visokim rejtingom, turska drama uspjela je utjecati na milijune ljudi u vrlo različitoj kulturi.  Službeni Instagram profil broji više od 740 tisuća pratitelja, dok je službena Facebook stranica turske dizi serije dosegla više od 170 tisuća pratitelja, a prva epizoda turske dramske serije rangirana je kao najgledanija na YouTubeu s više od 15 milijuna pregleda i 154 tisuće lajkova.   

Nagrađivanu tursku dramu ‘Obiteljske tajne’ ne propustite samo na platformi Voyo

Foto i tekst: RTL

Sve o turskim serijama čitajte NA OVOM LINKU.

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.