Ovo su mjesta koja želite posjetiti! Upoznajte 7 “nevidljivih” zrcalnih smještaja

222

Ogledalce, ogledalce: Booking.com donosi sedam „nevidljivih” zrcalnih smještaja povodom obilježavanja Svjetskog dana arhitekture

Svjetski dan arhitekture obilježava se 2. listopada radi odavanja priznanja odličnoj arhitekturi i talentiranim ljudima zaslužnima za ta izvanredna umjetnička djela. Divljenje građevinama koje odredište čine jedinstvenim jedno je od mnogih užitaka putovanja, kako za iskusne poznavatelje arhitekture, tako i za usputne ljubitelje jedinstvenih i lijepih građevina. Budući da gotovo polovica (48%)* putnika iz cijelog svijeta planira odabrati odredište na temelju dostupnosti opcije jedinstvenog smještaja, da bi inspirirao putnike i obilježio taj posebni dan, Booking.com predstavlja sedam arhitektonski impresivnih zrcalnih smještaja. Od jedinstvenih vikendica u blizini Dolomita u Južnom Tirolu do futurističkog smještaja u planinskom lancu Sierra Nevada, ovo su samo neka od brojnih impresivnih arhitektonskih blaga koja samo čekaju da budu otkrivena.

Mirror Houses, Bolzano, Italija

Mirror Houses, kuće koje je dizajnirao nagrađivani talijanski arhitektonski studio sa sjedištem u Milanu, moderne su vikendice koje se nalaze u Bolzanu u talijanskoj regiji Trentino-Južni Tirol. Jedinstvene zrcalne fasade propuštaju prirodnu svjetlost u smještajni objekt i odražavaju okolnu prirodu, zbog čega se jedinice doimaju gotovo nevidljivima. Gosti mogu uživati u širokoj lepezi aktivnosti u području Bolzana, uključujući gastronomski obilazak i šetnju Bolzanom u pratnji vodiča uz vrhunske degustacije lokalnih vina. Ljubitelji prirode mogu rezervirati privatni izlet iz Bolzana u srce Dolomita i voziti se kroz slikovite doline i visoke planinske prijevoje.


Districthive Colony – Granada, Gorafe, Španjolska

Districthive Colony – Granada futuristički je samoodrživi smještaj koji se nalazi nedaleko od grada Gorafe u Granadi. Ta je vikendica s oznakom ‘Travel Sustainable’ Booking.com-a savršena za boravak uz potpuno isključivanje od svega zahvaljujući svojoj lokaciji u planinskom lancu Sierra Nevada u andaluzijskoj pokrajini Granadi u Španjolskoj. Taj se prekrasni smještajni objekt, kojim upravlja umjetna inteligencija i koji je izgrađen na odgovoran način, stapa s okolnim pejzažom jer je zahvaljujući svojoj zrcalnoj fasadi gotovo nevidljiv. Nakon cjelodnevnog pješačenja po planinskom lancu Sierra Nevada gosti mogu rezervirati cjelodnevni obilazak u pratnji vodiča da bi istražili znamenitosti Guadixa i Gorafe te uživali u tradicionalnom andaluzijskom ručku.


Treehotel, Harads, Švedska

Skriven u gustim borovim šumama sjeverne Švedske, čuveni Treehotel jedinstveni je smještajni objekt koji spaja vrhunsku arhitekturu i dizajn sa svim udobnostima doma. Njegove ekološki prihvatljive jedinice izgrađene su uz poštivanje okoliša koji ga okružuje, a u kuhinji se poslužuju lokalna jela od divljači sa sastojcima iz lokalnih izvora. Gosti se tijekom boravka u zrcalnoj kocki mogu stopiti s okolicom uz noćno nebo koje se nadvija nad njima dok se opuštaju u slikovitom šumskom okruženju. Gosti koji žele istražiti okolicu mogu unajmiti automobil i odvesti se u slikoviti obalni grad Luleå, udaljen sat vremena vožnje od objekta Treehotel.

Hektner, Viken, Norveška

WonderInn Mirrored Glass Cabin – Wonderinn Delta staklena je koliba s pogledom na deltu rijeke Glomme u ruralnom dijelu Norveške. Ta minimalistička koliba nudi neometan pogled od 180 stupnjeva na okolnu šumu te hidromasažnu kadu i ognjište na otvorenom. Prije nego što se upute u kolibu da bi se u potpunosti opustili i uživali u jedinstvenom ambijentu, gosti mogu provesti neko vrijeme u Oslu, udaljenom samo 30 minuta vožnje, da bi otkrili neke od sjajnih atrakcija koje taj grad nudi. Neke od tih atrakcija su obilazak Osla vožnjom brodom vodama Oslofjorda ili obilazak autobusom radi otkrivanja glavnih atrakcija u Oslu, kao što je park skulptura Vigeland.

Osim toga, na udaljenosti od samo jednog sata vožnje od smještajnog objekta WonderInn Mirrored Glass Cabin – Wonderinn Delta gosti mogu uživati u dizajnom inspiriranom boravku u elegantnom smještajnom objektu Koti – WonderInn Riverside u Årnesu. Ta zrcalna koliba pokraj rijeke Vorme skriveni je dragulj udaljen od gužve, savršen za romantična putovanja.

Rooslepa, Estonija

ÖÖD Hötels Rooslepa jedinstvena je zrcalna koliba okružena divljom šumom udaljena nekoliko minuta hoda od plaže Rooslepa u okrugu Lääne u zapadnoj Estoniji. Ta koliba koja se savršeno stapa sa svojom bujnom zelenom okolicom vizualno zavarava, zbog čega je savršena za one koji traže malo privatnosti. Gosti mogu istraživati okolicu pješačeći ili posjetiti obližnju plažu Roosta, jedno od najpopularnijih odredišta za surfanje u Estoniji.

Na udaljenosti od samo sat i pol vožnje od plaže Rooslepa gosti će pronaći smještajni objekt ÖÖD Hötels Rannamõisa u Rannamõisi, još jednu impresivnu zrcalnu kolibu u šumi. Gosti su okruženi brojnim lijepim prizorima, uključujući park prirode Rannamõisa u zoni koja podliježe režimu zaštite krajolika, koji se nalazi nedaleko od smještajnog objekta. Glavni grad Tallinn udaljen je samo pola sata vožnje i putnici na Booking.com-u visoko ga ocjenjuju u pogledu arhitekture, šetnji gradom i razgledavanja. Oni koje zanima arhitektura ne smiju propustiti obilazak pješice u pratnji vodiča da bi istražili impresivnu arhitekturu zgrada u Tallinnu.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.