Najvažnije činjenice o vitaminu D i COVID-19 koje svi trebaju znati

468


Ublažavanje nedostatka vitamina D od javnog je zdravstvenog značaja, pogotovo u doba pandemije jer se status vitamina D u krvi smatra jednim od parametara na temelju kojeg se može procijeniti tijek i ishod bolesti COVID-19 nakon zaraze virusom. Naime, veliko istraživanje u nekoliko bolničkih centara pokazalo je kako su osobe oboljele od COVID-19 bolesti, a koje su imale nedostatak vitamina D u krvi, imali lošije ishode liječenja, dok su oni s adekvatnim koncentracijama vitamina D prošli značajno bolje.

Glavna poruka: ključno je vitamin D unositi svakodnevno
Najnovija istraživanja pokazuju kako je za normalno funkcioniranje imunosnog sustava važna ne samo adekvatna doza vitamina D već i vrijeme uzimanja ovog dodatka prehrani. Naime, tjedno, mjesečno i tromjesečno doziranje učinkoviti su za normalnu funkciju kostiju, međutim, ako želimo dobar imunosni sustav vitamin D moramo unositi svakodnevno, a doze koje se preporučuju su od 400 IJ do 1000 IJ. Vitamin D najbolje se apsorbira ako se unosi u sklopu obroka koji ima mali sadržaj masti, jer iskoristivost u organizmu pospješuje prisutnost prirodnih spojeva iz hrane.

Prednosti Stratha kao izvora vitamina D

Strath dodatak prehrani na bazi biljnih kvasaca s vitaminom D osigurava upravo ono što organizmu treba – opskrbu prirodnim vitaminom D kojeg su proizveli sami kvasci, kao i cijelim univerzumom vitalnih i hranjivih tvari koji osiguravaju milje potreban za uspješnu apsorpciju vitamina D. Važno je napomenuti kako Strath ima potvrdu djelovanja u obliku laboratorijskog i kliničkog istraživanja gdje se pokazalo da je Strath uspješna profilaksa zimskih respiratornih infekcija.
Želim super biljne kvasce s vitaminom D

FOTO: PROMO

PROMO ČLANAK

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.