Medna inhalacija – odličan put do zdravih pluća

837


Pušači, svi vi kojima su pluća ‘slaba točka’, vi koji ste prebolili kovid ali i vi koji dobro znate kako je važno dizati imunitet cijele godine evo infomracije koja će vas zanimati! Na samoj granici između Ličko Senjske i Karlovačke županije, točnije u Rakovici, nalazi  se OPG na kojem se dobro zna i cijeni znanje pčela koje onima koje to žele dopuštaju udisanje toplog zraka direktno iz košnice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mednu inhalaciju u prekrasnoj maloj drvenoj kućici (koja izgleda kao velika košnica) osmislila je Brigita Čubrić vlasnica istoimenog, malog OPG-a koji živi od vrijednog zujanja pčela. U ponudi imaju klasične pčelinje proizvode – med, vosak, propolis, cvjetni prah…ali i mogućnost inhalacije toplog zraka koji se nalazi u košnici.  Riječ je o apiterapijsko, znanstveno dokazanoj metodi tijekom koje pčele korigiraju magnetsko polje što na čovjeka djeluje stimulirajuće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na početku inhalacije dobivate inhalator i započinjete udisanje zraka kojem je u košnici temperatura 36°C. Važno je smiriti disanje i koncentrirati se na udah i izdah kako bi u pluća stigla primjesa zraka obogaćenog medom, peludi, propolisom,pergom, matičnom mliječi koja ima stimulativno djelovanje na kardiovaskularni i želučano crijevni sustav. U tišini, fokusirajte se i na zujanje pčela koje djeluje antistresno. Tretman traje od 20 do 30 minuta, a pomaže kod bolesti pluća,glavobolje, migrene te povećava radnu sposobnost i imunitet.


Mednu inhalaciju možete isprobati svaki dan u OPG Čubrić koji se nalazi u opčini Rakovica, smještena na najjužniji dio Karlovačke županije, neposredno blizu NP Plitvička jezera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezervirati svoj termin možete putem maila info@medene-inhalacije.com ili telefonski +385 47 784291.

Sve detalje pogledajte na www.medene-inhalacije.com 

Foto Nikola Zoko

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.