Međimurje je totalni hit! Evo još jedan razlog zašto obožavamo ovaj kraj

4795

Ljeto na sjeveru već 11 godina ne može se zamisliti bez Forestland festivala. Još od 2013. godine srpanj je rezerviran za najveći elektronski, ali i hip hop, trap i rap festival. 

Od 21. do 23. srpnja 2023. godine Brezje će se ponovo transformirati u najveći festivalski pogon u Hrvatskoj gdje će u 48 sati festivala ugostiti gotovo 60 artista na preko 14 hektara festivalske površine. 

„Pred gotovo četiri godine uveli smo uz DJ nastupe i koncept live nastupa, odnosno hip hop i trap“ započinje Saša Mikac, organizator i booking manager. „Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tim pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama.“ Ove godine uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije stižu i Buba Coreli i Jala Brat iz Bosne i Hercegovine, ali i brojni regionalni izvođači. „Vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black na valu suradnje s produkcijskom i e-zine kućom WE RAVE YOU, Tai Woffinden nam dolazi iz Velike Britanije.

Najdugovječniji elektronički festival na kontinentu

„Kada je Forestland započeo 2013. nitko se nije mogao nadati popularnosti i dugovječnosti organizacije. Svake godine idemo korak dalje, poboljšavamo cijeli koncept, ali i učimo“ govori  Krešo Biškup iz organizacije. „Od popratnog sadržaja, do razvoja destinacije, mislimo na Forestalnd 365 dana u godini, a provodimo ga samo dva, tu nema mjesta za greške. U 2023. nadamo se provesti najbolji festival do sad, očekujemo najveći broj posjetitelja, ali i najatraktivnije uređen festivalski prostor. Nastavljamo suradnju sa Graffitti ranch Legrad, vraća nam se Tattoo Mrlja, Askari Barbershop iz Slovenije, a tu je i nezaboravni Zip Line od preko dvije stotine metara!“

Zip Line, kamp, chill zone, eko friendly i zeleni festival

„Međimurje je dobitnik zelenog certifikata Green Destination i upravo se taj certifikat nas najviše tiče. Nastojanja i dugogodišnji rad da Forestland bude zeleni festival, održiv i čist također su razlog uspješne certifikacije cijele destinacije. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, a to se vidi i na festivalu Forestland koji je odmah do zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba, okružuje nas 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju“ dodaje Krešo Biškup. „Zeleni i održivi način provođenja festivala teži je put, no svakako sa zelenijim ishodom!“

Festivalske ulaznice po cijeni od 30 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 35 odnosno 75 eura.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.