Hrvatska i Kina pokreću zajedničku policijsku patrolu! Evo o čemu je riječ

432

Veleposlanstvo u Hrvatskoj održalo je 16. srpnja svečanost pokretanja četvrte kinesko-hrvatske zajedničke policijske patrole. Na svečanosti je sudjelovao veleposlanik Nj. E. g. Qi Qianjin, državna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske gđa. Irena Petrijevčanin, policijska službenica u Odjelu za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju/zamjenica nacionalnog koordinatora projekta gđa. Zorica Laušić, te više od 50 osoba, uključujući kineski policijski tim.

Veleposlanik Qi je u svom govoru rekao da, u šest godina otkako su pokrenute zajedničke policijske patrole Kine i Hrvatske, su učinkovito poboljšale iskustvo putovanja kineskih turista u Hrvatskoj i ojačale sigurnosni konsenzus i prijateljstvo između dviju zemalja. Veleposlanik Qi je dodao da je trenutna međunarodna situacija složena, te da su međusobno povjerenje i suradnja, koju pokazuju zajedničke policijske patrole, neprocjenjive. Kina je voljna surađivati s Hrvatskom u promicanju stabilnog i dugoročnog razvoja sveobuhvatnog suradničkog partnerstva između dviju zemalja.

Gospođa Zorica Laušić istaknula je da Hrvatska ima čast ponovno pozvati kinesku policiju u Hrvatsku, te je izrazila uvjerenje da će zajednička patrola učinkovito povećati osjećaj sigurnosti kineskih turista.

Predstavnik kineske policije izjavio je da će zajedno s hrvatskom stranom raditi na pružanju podrške za kineske državljane u Hrvatskoj te koordinirati i rješavati relevantne sigurnosne zahtjeve.

Ove godine osam pripadnika kineske policije provodit će jednomjesečnu zajedničku policijsku ophodnju u Zagrebu, Zadru, Nacionalnom parku Plitvička jezera i Dubrovniku.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.