Air France, službeni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024

309


– Air France se priprema poželjeti dobrodošlicu svijetu za Olimpijske igre u Parizu 2024. od 24. srpnja do 11. kolovoza i Paraolimpijske igre 2024. od 28. kolovoza do 8. rujna.

– Veliko partnerstvo iskovano u duhu kontinuiteta: zrakoplovni prijevoznik bio je službeni partner ponude za Pariz 2024., a prevozio je i olimpijski plamen u Concordeu za Igre u Albertvilleu 1992.

Air France je potpisao ugovor o partnerstvu s Organizacijskim odborom za Olimpijske i Paraolimpijske igre Pariz 2024. (OCOPG). Zračni prijevoznik sada je službeni partner 33. Olimpijskih igara moderne ere. Air France se obvezao nastaviti podržavati ovaj globalni događaj koji podržava od 2016., otkako je postao službeni partner u kandidaturi za Pariz 2024.

“Ponosni smo što možemo produžiti naše partnerstvo s Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Nakon velikog uzbuđenja koje smo doživjeli kada je Pariz izabarn za domaćina, jedva čekamo dati svoj doprinos uspješnosti ovog globalnog događaja. Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. govore o našim ciljevima i vrijednostima u Air Franceu. S dolaskom ljeta 2024. pomoći ćemo najboljem od Francuske da se u svijetu predstavi kao nikada prije, na krilima izvrsnosti, poštovanja i uključenosti,” rekao je Benjamin Smith, glavni izvršni direktor Air France-KLM grupe.

“Već usmjeravamo sve naše resurse u Air Franceu kako bismo Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. bile uspješne. Pripreme su počele prije nekoliko mjeseci dok se približavamo sljedećem ljetu i radu na dovođenju sportaša i navijača na različita olimpijska i paraolimpijska mjesta. Ovo je pravo putovanje na koje mi i naših 38.000 zaposlenika – pilota, stjuardesa i zemaljskih timova – jedva čekamo krenuti i podijeliti ga s posjetiteljima iz cijelog svijeta,” izjavila je Anne Rigail, izvršna direktorica Air Francea.

Predsjednik Olimpiskih igara u Pariz 2024. Tony Estanguet dodao je: “Kao što možete zamisliti, posebno smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu Air Franceu na putovanju u Pariz 2024. kao službenom partneru Igara. Poznati zrakoplovni prijevoznik ikonski je dragulj francuskog gospodarstva, ima snažnu povijest s Igrama i podržava nas od faze prijavljivanja 2016. godine. Zajedno s Air Franceom veselimo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu svijetu i ispuniti naše obećanje da ćemo ugostiti Olimpijske igre s francuskom notom, poštujući naš slogan: Igre širom otvorene!”

Air France se već priprema za čaroliju Igara

Air France je već mobilizirao svoje timove u Parizu i diljem svijeta kako bi se pripremili za dolazak sportaša, navijača i medija u Francusku na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Posebna pozornost bit će posvećena putnicima smanjene pokretljivosti ili osobama s invaliditetom, koji će za pomoć moći koristiti uslugu zrakoplovnog prijevoznika Saphir. [1]

Djetanici Air France-a također pripremaju prtljažnike aviona za opremu potrebnu za natjecanje u raznim olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama: bacanje koplja, motke za skokove, kajake, bicikle, invalidska kolica, pa čak i daske za surfanje koje će se boriti s valovima Teahupo’oa na Tahitiju.

Air France će pomoći u procesu prijave u olimpijskom selu u Seine-Saint-Denisu kako bi sportaši mogli prijaviti svoju prtljagu i sportsku opremu izravno na licu mjesta za povratni let. Tada će moći putovati do zračne luke dodijeljenom rutom.

Air France: partner u ponudi za Pariz 2024

Air France od 2016. podupire kandidaturu Pariza za domaćinstvo Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. Zračni prijevoznik je tada svojih 10 zrakoplova oslikao logotipom inspiriranim Eiffelovim tornjem i dodatno stiliziranim u broj 24.

U rujnu 2017., nakon što je objavljeno da će Pariz biti domaći, Olimpijskih igara 2024., Air France je francusku delegaciju na čelu s Tonyjem Estanguetom dovezao kući iz Lime.  Nakon ceremonije zatvaranja Igara u Tokiju i pet godina Japana, olimpijska je zastava 9. kolovoza 2021. otputovala u Pariz u zrakoplovu Air France-a, a odbrojavanje do početka ceremonije otvaranja Igara u Parizu 2024. 26. srpnja 2024. službeno je krenulo upravo na u Paris-Charles de Gaulle-u.

Rekordne igre u Albertvilleu 1992

Air France je službeni prijevoznik francuskih sportskih i međunarodnih delegacija Olimpijskih igre od 1952. godine. U Albertvilleu (Savoja) 1992 godine bio je službeni međunarodni prijevoznik Olimpijskih igara i partner francuskog olimpijskog i paraolimpijskog tima,

Air France prevozio je Olimpijski plamen od Atene do Pariza Concordeom brzinom od 2200 km/h. Ovaj povijesni podvig postavio je rekord kao najbrži plamen svih vremena.

O Air France-u

Od 1933. Air France predstavlja i ističe Francusku diljem svijeta. S aktivnostima orijentiranim na prijevoz putnika, tereta i održavanje zrakoplova, Air France je vodeći europski zrakoplovni prijevoznik. Njegovu radnu snagu čini više od 38.000 zaposlenika koji su svakodnevno posvećeni pružanju jedinstvenog putničkog iskustva svakom putniku.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia čine Air France-KLM grupu. Grupa se oslanja na svoja moćna središta u Paris-Charles de Gaulleu i Amsterdam-Schipholu kako bi ponudila široku međunarodnu mrežu. Flying Blue program za putnike koji često putuju ima više od 17 milijuna članova. Air France i KLM dio su alijanse SkyTeam-a, zajedno s drugih 18 zrakoplovnih kompanija članica.

_____________________________

[1] Već više od 20 godina SAPHIR nudi putnicima s invaliditetom pomoć prije i nakon leta tijekom cijelog putovanja: pomoć pri rezervaciji, izdavanju karata, koordinaciji s posebnim timom za prijevoz. Air France svake godine olakšava putovanja za gotovo 600.000 klijenata kojima je potrebna ova vrsta pomoći. Kliknite ovdje da saznate više.

Air France si je postavio ambiciozne ciljeve održivog razvoja, radi na smanjenju i podržava projekte koji apsorbiraju i pohranjuju ugljik iz atmosfere u prirodne ponore ugljika. Kao dio programa Air France ACT, kompanija se obvezala smanjiti emisije CO2 po putniku-km za 30% u odnosu na 2019., što znači -12% apsolutne emisije CO2. Ovu ambiciju podupiru velika ulaganja u obnovu flote s novom generacijom zrakoplova s ​​učinkovitijom potrošnjom goriva, razvoj korištenja održivijih zrakoplovnih goriva ili upotrebe eko-pilotiranja.

O Air France-KLM grupi

Globalni igrač sa snažnom europskom bazom, glavna područja poslovanja Air France-KLM grupe su prijevoz putnika, prijevoz tereta i zrakoplovno održavanje.

Air France-KLM vodeća je grupa zrakoplovnih prijevoznika u međunarodnom prometu na polasku iz Europe. Svojim klijentima nudi pristup svjetskoj mreži koja pokriva više od 310 odredišta zahvaljujući Air France-uu, KLM Royal Dutch Airlines-u i Transavia-i, uglavnom iz svojih središta u Paris-Charles de Gaulle i Amsterdam-Schiphol.

Zajedno sa svojim partnerima Delta Air Lines i Virgin Atlantic, Air France-KLM upravlja najvećim transatlantskim zajedničkim pothvatom, s više od 340 dnevnih letova u 2019.

Prepoznata već 18 godina kao vodeća industrija u održivom razvoju, Air France-KLM grupa odlučna je ubrzati prijelaz na održivije zrakoplovstvo. Od 2003. Air France-KLM grupa članica je inicijative Global Compact Ujedinjenih naroda. Primarna svrha je dati značajan doprinos ciljevima održivog razvoja UN-a, usklađenim s aktivnostima Air France-KLM grupe.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.