Melem za dušu… Otkrijte zvuk tišine ove prelijepe hrvatske rijeke

1685


Pobjegnite iz gradske gužve i doživite prirodu iz druge perspektive, one riječne.

Priroda je uvijek odličan odabir, a izlet brodom jednostavno je melem za dušu. Osjećaj mira i spokoja  dok se lagano ljuljuškate na valovima je neprocjenjiv. Ujedno je i intenzivno za sva osjetila. Zabavno. Nezaboravno. Ne postoji baš ništa poput otkrivanja novih mjesta pa zašto ne biste već ovaj vikend posjetili Karlovac, povijesni lađarski grad i zaplovili Kupom u Žitnoj lađi? Kupa vas poziva da je upoznate, da osjetite njezinu snagu i moć. Poziva vas da čujete zvuk njezine tišine. Bolje razloge za odlazak na plovidbu ne trebate tražiti.

Žitna lađa je autentična drvena lađa, kakva je i u 19. stoljeću plovila Kupom, a nudi jedinstvenu europsku avanturu. Lađari će vas pričom odvesti u vrijeme turskih napada, u daleka sjećanja na život uz Kupu te objasniti kako se u prošlosti prevozilo žito. Postoji i legenda o sirenama koja cijelom doživljaju daje bajkovitu notu, kao i lokacija mističnog potopljenog broda, a najmlađi putnici moći će preuzeti kormilo i biti barem na kratko kapetani.

Postoje dokazi da boravak u blizini vode pomaže u smanjenju stresa, tjeskobe, što dovodi do zdravijeg i opuštenijeg načina života, a kada krenete na izlet brodom, uvijek imate priliku doživjeti i naučiti nešto novo, nikada nije isto jer priroda se mijenja i hrani nas svojom ljepotom.


Više informacija o plovidbi Žitne lađe potražite na stranici aurora-colapis.hr

Potpis: Žitna lađa, Nataša Šafar

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.