Žena koja vježba na šipci je Go-go plesačica! Da, kako da ne! Do kada će postojati te glupe predrasude?

598

Tina Drašner, poznata trenerica senzualnog fitnessa, ovaj tjedan piše na temu predrasuda. Budući da kroz svoje treninge radi upravo na tome – razbijanju predrasuda – progovorila je o ovom problemu koji uvelike može utjecati na naše živote. Evo što je Tina rekla na ovu temu.

Predrasude su oduvijek postojale, međutim nitko nije s njima rođen i iako su duboko ukorijenjene mogu se mijenjati. Budimo iskreni i priznajmo bismo li voljeli da netko o nama ima stav prije nego nas upozna.

Ako krenemo od definicije predrasuda kao unaprijed donesene procjene o nečemu što ne poznajemo dovoljno i pritom najčešće tome pripisujemo negativna obilježja nije teško zaključiti da one mogu loše utjecati na naše ponašanje i donošenje odluka. Svatko se barem jednom prevario na temelju vlastitih predrasuda.

S obzirom na činjenicu da živimo u nametnutim okvirima ljepote ispod toga je i uvijek pitanje što je to prihvatljivo za društvo a što ne, ali i gdje smo mi sami u tome svemu, imamo li snage odskočiti od klasičnih standarda i zakoračiti u nešto NOVO.

Predrasude o senzualnom fitnessu su uvijek postojale. Naime, u Hrvatskoj je to još uvijek tabu tema, ali zaista ne bi trebala biti jer je riječ o umjetničkoj, sportskoj i vrlo zahtjevnoj disciplini.

Prije desetak godina kada sam se iz čiste znatiželje odlučila upoznati sa senzualnim fitnessom nisam bila svjesna kakve ću sve reakcije dobiti od ljudi iz svog okruženja. Najčešće pitanje od strane muškaraca bilo je „Ti vježbaš da postaneš go-go plesačica“?  Priznajem ispočetka mi je to bilo logično jer je riječ šipka (njima „štanga“) povlačila asocijacije na striptiz klubove.

Danas, kada pričam iz iskustva dugogodišnjeg instruktora ovog popularnog oblika rekreacije za žene puno me više zabole predrasude pripadnica ženskog spola. Znam da je strah od nepoznatog, razmišljanje o tome sto će drugi reći, kao i činjenica da živimo u društvu koje i nakon toliko godina gleda drugačije na ovakav ples – nešto što nas može sputavati i kočiti u odluci da napravimo nešto za sebe. Ali nemojmo osuđivati nešto što ne poznajemo, što nismo probali niti si dali priliku da upoznamo. Zakinut ćemo se za možda predivne stvari koje nas mogu oplemeniti, obogatiti sa novim iskustvima, iz kojih možemo učiti, rasti i razvijati se na više razina.

Ponosna sam da sam više puta o ovoj temi imala priliku pričati u javnosti, te na taj način dala svoj mali doprinos rušenju predrasuda, širenju svijesti o višestrukim benefitima plesa na šipci, učincima na psihofizičko zdravlje žena.

Stoga drage žene ( i dragi muškarci ) budite hrabri, znatiželjni i otvorenog uma, slobodni pitati ako vas nešto zanima a o čemu nemate dovoljno spoznaja. Sigurna sam da ćete dobiti odgovore.

I možda se baš u vašem okruženju krije neka polaznica senzualnog fitnessa koja će s vama podijeliti svoja predivna iskustva i otkriti svoju malu slatku tajnu…

Na OVOM LINKU pročitajte i Tininu priču o samopouzdanju.

Tina je trenerica senzualnog fitnessa i možete joj se javiti putem njezinog FACEBOOK profila.

Autor teksta: Tina Drašner

Tekst je stav autora i nema veze s uredništvom portala.

FOTO: Dejan Tatomir

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.