Zagrebački bend opjevao Aleksandru Prijović! Napravili su parodiju na nju! Što vi mislite o ovome?

704


DAM DAM DAM! Novi hit Vatrogasaca kao parodija na Aleksandru Prijović!

Inspiracija za pjesmu DAM DAM DAM bio je uspjeh i prodaja 5 arena Aleksandre Prijović. Vokal Vatrogasaca Goran Borošak je rekao.

Kapa do poda Aci iz regije, a ujedno i kritika na današnju situaciju u glazbi. Spot je sniman naravno ispred Arene i po zagrebačkim lokacijama, jer kako i sami kažu oni pjevaju po klubovima i kafanama 😊.


Iskreno, do arene nismo nikad prije ni čuli za mladu damu Aleksandru Prijović niti za njezine pjesme ( starost starost ). Očigledno je napravila dobar posao i skidamo joj kapu do poda na tome. Ma to je žena za 🖐️. Žao nam je što rokeri i neki drugi žanrovi glazbe nisu trenutno dovoljno interesantni za isti uspjeh na terenu ali publika je uvijek u pravu i teško ju je prevariti.

Isti žanr glazbe kopiraju i neki naši izvođači ali izgleda da je original original na kraju priče. To je srpska glazba i takva je kakva je isto kao što je country američka glazba.

Ko voli nek sluša a ko ne voli niko mu ne brani da kupi kartu za Bareta… i podrži one umjetnike koji još drže zastave.

Mi nismo propustili situaciju da damo svoje mišljenje o trenutnoj pompi oko 5 rasprodanih arena pa smo napravili glazbeni uradak i bacili se u veliki trošak glede snimanja visoko buđetnog spota.

Za kraj – Fata je fata  al 5 put je 5 put.

Veterani u svijetu zabave sa stažom od skoro 30 godina i dan danas prave pravi lom na svojim live nastupima. S tradicijom još od davne 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu, oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom! Poznati su po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka , ali i pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je vjerovali ili ne u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska.

Bend koji uvijek napravi pravi urnebes na svom live nastupu zasigurno je dobra kombinacija sa Martinjem, na kojemu će publiku u popularnom zagrebačkom klubu Boogaloo uz odličnu zabavu čekati i akcijske cijene vina.

Prva “vatrogasna” melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom “Vatrogasac Mirko”. Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak), kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati, pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg sastava Jasne Zlokić. “Vatrogasac Mirko” je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su “Ritam iza denser”, “Više-manje, manje-više” i “Ženićute”. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća “Euroton” ponudila se za izdavača, te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom “Vatrogasna zabava vol.1”, koja je pokrenula dugogodišnju vatrogasnu karijeru.

Vatrogasci uvijek obrađuju teme iz života, doduše na svoj način i to kroz parodiju. U svojim počecima rijetko su se pojavljivali u medijima, zapravo publika je sama pronašla njihkroz dance folk ritam „Ritam iza densera“ koji je spontano nastao kao zafrkancija na tadašnji dance hit koji su još zamotali u folk ruho. A mnogi poznati pjevači bili su zamotani u „vatrogasno“ ruho“!. Urnebesni trio poznat po odličnoj atmosferi,  godinama zabavlja publiku svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu. Prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, pa ni sumnjamo da će na ovaj najveseliji blagdan u Hrvata napraviti odličan provod.

Link na event:

https://www.facebook.com/events/993376471895717/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

Hitovi u vatrogasnom ruhu i odlična ponuda sa akcijskim cijenama vina za Martinje  prava  su  garancija za vrhunski provod. Koncert kreće od 21.30h, a vrata se otvaraju od 20 h.Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio po cijenu od 11 eura ili na dan koncerta po cijeni od 15 eura.

FOTO: VESNA MITAR PR

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.