Zagreb ima sjajnu izložbu! Upoznajte Bjelovar i Bilogoru

758


Foto izložba „Osjeti Bilo života – istraži Bjelovar, otkri Bilogoru“ u organizaciji Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar postavljena je na Cvjetnom trgu u Zagrebu i predstavljena je jučer, 16. lipnja uz pratnju kostimiranih baroknih dvorjana, graničara husara 1756. i svirača na verglu u cilju promocije turizma Bjelovara i Bilogore te ovogodišnje jubilarne 25. Terezijane.

Fotografijama najznačajnijih povijesnih spomenika, kulturne baštine i raznih oblika gastronomije i turizma razvijenih  u bogatom kraju nadomak Zagreba, žele privući turiste u „Hrvatsku Toscanu u malom“.  Izloženo je 10 turističkih plakata koji dočaravaju mali dio bogate ponude bjelovarsko-bilogorskog kraja.

„Ovim postamentima htjeli smo prezentirati sve ono što nudimo u našem Bjelovaru i Bilogori, ali i najaviti jubilarnu 25. Terezijanu koja se održava ovog vikenda“, rekla je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek. „Kako se zbog pandemije sve nekako uspavalo, otkrili smo da Hrvati ponovno otkrivaju Hrvatsku. To nam je bio povod da prezentiramo našu prekrasnu Bilogoru koja itekako ima puno toga za ponuditi.“ Dodala je kako su izrazito ponosni na konjičke staze i pasminu konja gidran koju uzgajaju brojna društva u tom kraju. „Možete doći i provesti jedan ili više dana jašući ili posjetiti neki od brojnih OPG-ova na kojima možete kušati autohtone specijalitete. Bilogora je pogodna i za cikloturizam te za boravak u prirodi. Na samo sat vremena od Zagreba pronaći će se mnogo aktivnosti za svačiji interes“, ističe Kelek.


Osim gastronomskih, prirodnih i kulturnih sadržaja koje nudi bjelovarsko-bilogorski kraj, na izložbi je i najava – pozivnica Zagrepčanima za dolazak na ovogodišnju jubilarnu  manifestaciju 25. Terezijana. Centrala izložba manifestacije „Raskoš carskih salona – Sisi, zaustavljena ljepota jednog vremena“ prikazat će raskoš carskih salona i bogatstvo vremena u kojem je živjela Sisi – Elizabeta Austrijska. Iz Mađarske je stiglo čak 16 njezinih raskošnih očuvanih haljina koje je za Terezijanu ustupila obitelj Czedly i bit će izložene u Gradskom muzeju.   Izložbe, predstave i koncerti samo su dio bogatog programa ove manifestacije.

„Predstavljamo smo ono najbolje i najljepše što Bjelovar i Bilogora imaju. Teško je sažeti sve u 10 postamenata, ali su oni lijepa pozivnica svim gostima da ih posjete“, kazao je voditelj projekta Slaven Klobučar. „U trenutnoj situaciji kad ne možemo putovati izvan Hrvatske, pravo je vrijeme za otkrivanje ljepota koje imamo u našoj zemlji. Možda niti ne znamo koliko lijepog postoji u bjelovarsko-bilogorskom kraju, pa ovim putem pozivamo sve da otkriju što nudimo“, rekao je Klobučar.

Izložbu će Zagrepčani moći pogledati do 26. lipnja.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.