Zagreb će biti u znaku okusa i mirisa Hvara! Idete li na ovaj cool događaj?

2051


Petkom dame biraju: Hvarska vina, ulja, začini – i čokolade!  

U zagrebačkom Kaptol Centru jednom mjesečno petkom održavaju se profinjene, elegantne vinske radionice samo za  – dame. Petak je taj dan opuštanja jer  čaša vina je upravo ono što nam treba nakon napornoga radnoga tjedna. A kada se s vinom usklade mala, pomno smišljena jela, začini i autentični dodatci – vrlo često takvo druženje preraste u tematske razgovore o hrani, o posebnim namirnicama, sparivanju, začinima, detaljima. Ti spontani ženski razgovori spojili su autorice druženja Mariju Vukelić i Anitu Vukušić Crevar da osmisle projekt “Petkom dame biraju” u ugodnom, lijepom prostoru Sport Educa, gdje su  “mali ženski razgovori” već iznjedrili neka nova prijateljstva, ali i neke nove projekte.

Ovoga petka, 3.11. –  tema druženja je Hvar! 


Hvar je otok svjetla, sunca, mirisa, loze i masline, i uvijek nas podsjeti na dugo, toplo ljeto. Sjećanja na ljetni Hvar nizat će se u sljedovima i proizvodima s Hvara.  Što će se jesti i piti na hvarskoj večeri? Sljedovi koje su osmislile Anita i Marija bit će jednostavni (lako ponovljivi u vašim kuhinjama) –  ali prepoznatljivi i puni okusa, mirisa i boja Hvara.  Spojit će se lijepo s izvornim sortama Dalmacije –  od bogdanuše, prča, pošipa, drnekuša do plavca maloga … Jela će se začiniti uljima Seca Eva Marija i začinima Fjori Fora iz hvarskoga mirisnoga vrta iz sela Gdinj …a slatki završetak druženja bit će(još)  slađi uz hvarske Gamulin čokolade. Ima li bolje ideje za petak? 

Broj mjesta je vrlo ogrančen, stoga se što prije javite za rezervaciju mjesta na mail marija@marijavukelic.com, ako želite uživati u Hvaru – iako trenutno niste na Hvaru. 

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.