Zagrebačka priča koja daje nadu: Odrekli se džeparca da bi nahranili beskućnike

1167

Povratkom u školske klupe učenici zagrebačke Opće privatne gimnazije nastavili su s aktivnostima koje bude nadu u bolje sutra. U povodu uskrsnih blagdana, oni su se odrekli svog džeparca te zajedno sa školom podsjetili na važnost empatije i brige za društvo. 160 osoba bez vlastitog doma dobilo je obrok te uskrsnu pincu.

„Učenici Opće privatne gimnazije Zagreb pokazali su veliko srce te u suradnji s udrugom Saveo složili obrok pakete koje su poklonili više od 160 ljudi bez doma koji su se ovom prilikom okupili na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Zajedno smo slagali sendviče, rezali kruh te formirali pakete s po dva sendviča, voćkom, sokom, slatkišima, vlažnim maramicama i ostalim potrepštinama te uskrsnom pincom. Mi smo u školi osmislili malu humanitarnu akciju te smo skupljali sredstva za pince za svakog potrebitog građanina u ovo uskršnje vrijeme.“ – istaknuo je ravnatelj Opće privatne gimnazije Tomislav Krstičević te dodao: „Ideja je potekla od strane uprave škole, a ovo je već treći put da zajedno volontiramo. Do sada smo skupili 8000 kuna za potrebe udruge Savao i volontirali u nekoliko humanitarnih akcija. Za onaj iznos koji prikupe učenici škola daruje toliki iznos za akciju. Mislim da je učenje djece o empatiji i pomoći onima koji nas trebaju u današnjim izazovnim vremenima važnije nego ikad.“

Uz razgovor i druženje mladi su se učenici osobno upoznali s problemima naši sugrađana. Uz redovne školske obaveze, ovakav vid akcije je itekako važan za upoznavanje mladih s realnim svijetom te pogled u onoj segment društva koji treba našu zajedničku pomoć.

„Ovo mi je prvo volontiranje i jako sam sretan što mogu pomoći potrebitim ljudima u svom gradu, pogotovo na blagdane kada bismo svi trebali više nego ikad prepoznati važnost zajedništva i međusobnog pomaganja.“ – istaknuo je učenik Opće privatne gimnazije Leon.

Opća privatna gimnazija drugačija je od mnogih škola upravo po izvannastavnim aktivnostima poput škole učenja, školskoga savjetovanja, novinarske grupe, kreativnih radionica, terenskoj nastavi, a ono najvažnije škola ima 100% prolazak učenika na državnoj maturi.

Fotografije: Lukša Marotti

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.