U Hrvatskoj podijeljeno 40 tisuća besplatnih uložaka

0
290

U sklopu kampanje “V za vaginu” ulošci su se dijelili u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku

Povodom Svjetskog dana menstrualne higijene, koji se obilježava 28. svibnja, Libresse je u 9 hrvatskih gradova podijelio čak 20 tisuća paketića, odnosno 40 tisuća besplatnih uložaka. Akcija se odvijala na frekventnim lokacijama u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji, Osijeku, Puli, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku, kao nastavak kampanje “V za vaginu” kojoj je cilj podići svijest javnosti o problemu menstrualnog siromaštva te potaknuti društvo na promjene.

“Kao društveno odgovorna kompanija, htjeli smo na ovaj način dati svoj doprinos u borbi protiv menstrualnog siromaštva te dodatno osvijestiti širu javnost o problemu s kojim se suočavaju i žene u našoj zemlji. Ovo je tek jedna od planiranih aktivnosti koje provodimo u sklopu kampanje “V za vaginu”, čime želimo potaknuti pozitivne promjene, s dugoročnim ciljem normalizacije i destigmatizacije priče o menstruaciji, ali  i menstrualnom siromaštvu. Iz tog razloga kroz kampanju i dižemo dva prsta za vaginu i želimo okupiti što veći broj žena kroz naš “pokret”, koje će progovarati o svojim iskustvima”, izjavila je Antonija Podnar, brand menadžerica za Libresse u tvrtki Essity Croatia.

Prema rezultatima istraživanja Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. godine, čak 33% žena u Hrvatskoj prisiljeno je štedjeti na ulošcima, 10% njih nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale, a 36,4% žena mora kupovati manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene. Riječ je o poraznoj statistici koja je Libresse potaknula na konkretne aktivnosti do kraja godine, koje se mogu pratiti i na  Facebook i Instagram kanalima.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime