Ponesite dekice i uživajte u filmu pod zvjezdanim nebom!

1199

Omiljeni i vjerojatno najcitiraniji hrvatski film Tko pjeva zlo ne misli vraća se na mjesto radnje – Maksimirski Vidikovac. Film koji obožavaju sve generacije, prošle je godine proslavio svoju veliku 50. obljetnicu, a ove godine Maksimir u starozagrebačkom štihu doživite 19. i 20. lipnja.

Dvodnevni festival kojim se, osim uz film, prisjećamo i glazbe i stila predratnog razdoblja Zagreba započinje u subotu od 16.00 sati, filmskim i glazbenim programom koji je omogućio HEP. Poznate plesne šlagere zajedno s Ajngemahtec kvartetom izvodit će Kiki Beluhan, Robert Mareković i omiljeni Jimmy Stanić. Nedjeljni program otvorit će doajeni limene glazbe – Zagrebački orkestar ZET-a – orkestar osnovan daleke 1927. godine, a prošle godine za 50. obljetnicu nezaboravnog filma, izdali su nosač zvuka s melodijama iz Tko pjeva zlo ne misli. Od 21.00 sat, u subotu i u nedjelju slijedi, uvijek najočekivaniji dio programa – projekcija filma na livadi ispred Vidikovca.

Zbog svoje kvalitete, estetike, odličnih likova i još boljeg humora, ovo je djelo Kreše Golika jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti, koji nam kroz priču o obitelji Šafranek i njihovu svakodnevnicu donosi zagrebački život 30-ih godina. Sve ljubitelje filma ove godine razveselila je i serija „Dnevnik velikog Perice“, nadahnuta filmom, čija se radnja odvija tridesetak godina nakon radnje filma. Kao posebne goste na festivalu, očekujemo i glumce iz nove serije.

Svake godine na livadi se za projekciju filma traži mjesto više, ove godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sve kako bi uz idealnu scenografiju, hranu i piće, smijali se i pratili glavne likove – gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge. Osim dobre zabave uz film i starogradske šlagere,  za osvježenje vas očekuju i posebno osmišljeni kokteli za ovo događanje.

Ponesite dekice i uživajte u filmu pod zvjezdanim nebom!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.