Stankica iz Jablanovca pokraj Zaprešića šokirala goste kopanjem krumpira, a potom i filekima

1887


Novi tjedan u ‘Večeri za 5’ otvorila je grafičarka Stankica Ljubenko iz Jablanovca pokraj Zaprešića. Stankica je ekipi poslužila tradicionalnu večeru, a za nju je dobila 34 boda! Marijana, Ivan, Dubravka i Ivanka imali su raznolike komentare na tradicionalnu večeru kod Stankice, kojoj su udijelili sve pohvale za atmosferu. Marijana je domaćici udijelila devet bodova, a hoće li Stankicu uspjeti prestići u ukupnom poretku, gledatelji mogu pogledati već danas na streaming platformi Voyo.

Stankica je pripravu večere započela radom na predjelu. Prase stoji na njima i maše njime naziv je prvog jela koje je domaćica poslužila, a gosti su prognozirali da se možda radi o hladetini. Upravo je hladetinu Stankica prvu spravila, a potom se bacila na Tko voli, nek’ izvoli. Glavno jelo sadržavalo je goveđe želuce – fileke. Stankica je bila svjesna rizika odabirom glavnog jela, no odlučila ga poslužiti s obzirom na tradicijsku priču iza fileka. Smotana na lijevo i desno posljednje je čega se domaćica prihvatila u pripravi večere, a radilo se o desertu – štrudli od jabuka i šljiva.

Gosti su se sreli, no zahvaljujući Ivanu Fioliću Fiju sve se dame već poznaju. Tek Marijana i Dubravka su se upoznale u poznatom kombiju. Tijekom vožnje, Stankica je priredila sve za svoj aperitiv. Opuštena ekipa dočekana je pjesmom, koju je povela domaćica, a uskoro zapjevali svi. “Domaćica je bila opuštena”, izjavila je Ivanka.


Fio je, pak, ustvrdio da je Stankica bila neopuštena, a mišljenje nije promijenio ni nakon što ih je domaćica natjerala da joj okopaju krumpire. “Bila je to šala, da nas domaćica malo oraspoloži”, kroz smijeh je izjavila Ivanka. Nakon rada, uslijedio je aperitiv – i to voda! “Stankica se totalno pogubila u dvorištu. Aperitiv nije bio nikakav”, kroz smijeh je zaključio Fio.

Uslijedila je konačno – hladetina, predjelo koje je oduševilo ekipu. “Kao klobuk iz snova”, komentirao je Fio i zapjevao tijekom zdravice. “Fio uvijek napravi atmosferu, koliko smo mi tihi, toliko je on glasan”, dodala je Ivanka. “Zadnjih deset godina nisam jeo bolju hladetinu”, zaključio je svoje dojmove Fio. “Solidno, okusom kako bih ja napravila”, svoje je dojmove otkrila Dubravka.

Fileki su idući stigli pred ekipu. “Očarao me miris koji je vibrirao između nas, znao sam da će biti fino”, jasan je bio Fio. Iako je glazbenik bio zadovoljan, ostatak ekipe nije dijelio oduševljenje. “Prvi put sam jela ovo jelo i mislim da će biti zadnji put”, rekla je Ivanka. “Gadi mi se, imalo je neki miris, ne. Nisu mi baš dobro sjeli”, dodala je Marijana.

Za kraj, stigao je ekipi i ukusan desert. “Desert je totalno promašena stvar”, poručio je Fio jer mu se nije svidjela jagoda uz štrudlu. “Kombinacija šljive i jabuke predobra”, poručila je, pak, Dubravka. “Jagoda kao prilog ne ide uz to”, nadovezala se Marijana o desertu. Uslijedili su od Stankice i prigodni pokloni, a ekipu su oduševili. “Vidi se da su pokloni izrađeni i dati s ljubavlju”, zaključila je Dubravka o poklonima.

Ni tu nije bio kraj lijepim iznenađenjima pa je tako Stankica odjenula narodnu nošnju i uz Nenada Flegara na harmonici zabavila goste. “Iznenađenje mi je bilo super”, zaključila je Ivanka. Atmosfera među ekipom bila je odlična, a u konačnici je, uz tradicionalnu hranu, atmosfera donijela Stankici 34 boda.

Fio je Stankici udijelio desetku, a Marijana devet – i to zbog obilnog predjela. Ivanka je večeru cijenila sa sedam, a Dubravka s osam bodova.

‘Večeru za 5’ gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.