Slavonska večera: Tvrdo meso i presladak desert! Prvo ju hvalio, a onda dao nisku ocjenu

337

Zdravko hvalio Mariju pa joj dao nižu ocjenu zbog deserta: ‘Bio je presladak, a meso je bilo tvrdo’

Umirovljenica Marija Čugura iz Slavonskog Broda ugostila je protukandidate iz ‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobila je 37 bodova te je trenutno na drugom mjestu!

“Ocjena je deset, Marija je ispunila sva moja očekivanja”, dala je Ivana Mariji desetku. Desetku je Mariji dao i Marko. Iako je Zdravko bio pun hvale, dao je domaćici osam bodova – i to zbog preslatkog deserta. “Glavno jelo – meso je bilo tvrdo. Vino je bilo srednje kvalitete”, objasnio je. Devetku je, pak, dao Goran, kojem također vino nije sjelo uz jela.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Pripravu večere Marija je započela desertom s malinama iz svog vrta, mascarponeom i bijelim biskvitom. “Ne volim maline, ali vjerojatno će Marija nešto dobro spremiti pa ću ih jesti”, jasna je bila Ivana. Zdravko je, pak, poručio da on sve voli. Nakon deserta, Marija se prihvatila glavnog jela. Protrčimo zelenom livadom naziv je koji je skrivao janjetinu i mladi luk. “To bi bila janjetina”, ocijenio je Marko. Uistinu, Marija je spravila janjetinu u pećnici. Dok se glavno jelo peklo, domaćica je odradila i pripravu predjela. Prošećimo šumom posljednje je čega se u kuhinji domaćica prihvatila. Pureća šunka poslužila je Mariji za slanu štrudlu koju je, uz papriku i sir, poslužila gostima.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Nakon priprave večere, domaćica se prihvatila priprema za dolazak gostiju. Prigodnim aperitivima dočekala ih je u svom dvorištu. “Bila je vrlo ljubazna i srdačna, uz malu tremu, ali nije strašno”, komentirao je doček Zdravko. Šljivovica, lozovača, višnjevače, liker od naranče, aronije i žižule – izbora je bilo napretek. “Marija nas je dočekala veselo i fino”, pohvalio je Marko domaćicu. “Popio sam rakiju, bila je malo jaka, ali dobro”, zaključio je Zdravko o aperitivima.

Prošećimo šumom naziv je predjela koje je prvo stiglo pred protukandidate. Slana štrudla s purećom šunkom izgledom se svidjelo ekipi. “Paprika je bila previše”, komentirao Zdravko predjelo, a onda je kandidatima stiglo glavno jelo – Protrčimo zelenom livadom. “Glavno jelo mi je naizgled bilo samo tako. Mirisalo mi je baš po livadi”, zaključio je Marko. “Krumpir je bio masan, a meso tvrdo”, dodao je Zdravko. “S janjetinom se ne može pogriješiti”, komentirao je, pak, Goran.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Desert Zavirimo u vrt posljednje je jelo kojeg je domaćica servirala ekipi. Japanska malina svidjela se ekipi na tanjuru. “Bilo je ugodno oku”, otkrio je Goran. “Kisele stvari ne volim, ostalim sam sa strane, a ono iznutra sam pojela”, rekla je Ivana, a Zdravko otkrio da mu je desert bio presladak. “Ipak sam ga pojeo”, zaključio je.

Uručila je Marija ekipi i poklone nakon deserta, a uslijedilo je potom i prigodno iznenađenje. Marijin najstariji unuk Luka oduševio je goste. Ispričao im je priču na šokačkom narječju. “Unuk je fantastičan”, pohvalio je Zdravko mladića, a komplimente je dobila i cijela njezina večera.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

‘Večeru za 5’ gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.