Slavonac Marko napravio žilave palačinke, ali svejedno oduševio svoje goste

491


Marko dobio 35 bodova, presudile mu palačinke: ‘Bile su žilave’

Umirovljenik Marko Mrđan otvorio je slavonski tjedan u ‘Večeri za 5’. U goste su mu stigli umirovljenik Goran Pilaš, umirovljenica Marija Čugura, inženjerka Ivana Mijić i poduzetnik Zdravko Stojčević. Za svoju večeru dobio je visokih 35 bodova!

“Moja ocjena je čista desetka, sve mi je bilo odlično, bravo Marko”, komentirala je Ivana. Goran je dao devetku zbog palačinki koje su bile prejednostavne za napraviti. Osmicu je dobio od Marije – i to zbog palačinki. “Bile su žilave”, otkrila je. Zaključio je ocjenjivanje osmicom i Zdravko. “Predjelo nije bilo ljuto, a što se tiče deserta, palačinke su bile žilave”.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Pripravu večere Marko je započeo pripravom glavnog jela – sastavljenog od junetine, palente, paprike, celera, mrkve, pastrnjaka, peršina i luka. Nazvao ga je Moj izbor, a ekipi time dao misliti. “Ne daje mi naziv jela nikakvu natuknicu”, rekla je Ivana, a Marija nadovezala rekavši da je sigurna da će u glavnom jelu biti junetina. Proljetni mix predjelo je koje je Marko iduće radio za ekipu. Radio je zapečene punjene paprike – i to po prvi put. Bakinu slasticu Marko je spravio za kraj kuhanja – palačinke koje je mazao domaćim pekmezom od šljiva.

Nakon što je završio s pripravom jela, Marko se prihvatio pripreme za dolazak kandidata. Spravio je i prigodni aperitiv, ekipi je ponudio suhomesnate proizvode te niz pića – šljivovicu, orahovac, višnjevac, viljamovku… “Bio je raspoložen, dobar, veseo. Lijepo nas je primio”, izjavila je Marija. “Bio je dobar, miran, simpatičan”, složio se Zdravko. Ivana se složila i domaćina ocijenila desetkom.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

Uskoro je Marko ekipu pozvao na predjelo. Punjene paprike izgledalo je, složila se ekipa, lijepo na tanjuru, a potom su ga i kušali. “Okus je bio lijep, osjetila se paprika, bilo je ugodno za jesti, bilo je dobro”, ocijenio je predjelo Zdravko. “Okus predjela je bio dobar, ne pravim tako paprike, ali ovaj način mi je isto sasvim dobar”, dodala je Ivana. “Bilo je ukusno, nije bilo prezačinjeno, a sve se osjetilo. Bilo je taman”, zaključio je Goran.

Moj izbor iduće je jelo koje je Marko stavio pred ekipu. Juneći šnicli s umakom od celera i paprike te mrkve, a uz palentu za prilog svidjeli su se ekipi na prvi pogled. “Izgledalo je dobro, a s obzirom na to da je usto bila i salata, malo sam probala, no nisam ljubitelj mesa uopće”, ocijenila je Marija. “Okusom je bilo fino, meso je bilo jako mekano, palenta isto lijepo začinjena, u kompletu odlično”, zaključila je Ivana.

Za kraj, stigla je pred ekipu Bakina slastica. “Desert izgledom nije bio očaravajući, prosječan desert, dvije palačinke namazane i dvije voćkice”, ocijenila je izgled deserta Ivana. “Patili smo se malo s viljuškama, ali dobro”, dodao je Goran. “Ništa spektakularno, ali opet fino”, zaključila je Ivana.

Uslijedili su prigodni pokloni – pregače i stalak s likom Gospe sinjske, a potom je ekipi zasvirala grupa Vinđije. “Voli ljude, voli se družiti, baš je bio opušten”, zaključio je Zdravko o domaćinu koji je upriličio lijepu atmosferu za ekipu.

Sve o slavonskim kandidatima SAZNAJTE NA OVOM LINKU.

‘Večeru za 5’ gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru – omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!feru za ekipu.

FOTO: RTL

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.