Sjajna kolekcija koja najavljuje ženstveniju zimu

557


Obnovi , ponovi

Renew, repeat

„Kad se  na određeno vrijeme zaustavi  tijek događanja kao što se desilo u ovo pandemijsko vrijeme , onda je meni kao kreativnoj duši i dizajnerici koja je proteklih godina 2 puta godišnje u određenim rokovima morala napraviti  nove kolekcije kako bi bile prezentirane na inozemnim sajmovima ,to jasan znak da stanem i sagledam što i kako dalje. Trend održivosti i recikliranja u svakom segmentu života  se najviše odrazio u modnom svijetu. Tako je i ova kolekcija simboličnog naziva  „obnovi , ponovi „ nastala iz već postojećih krojeva prijašnjih kolekcija i materijala iz starih resursa , gdje se unatoč ponovljenom kroju ili materijalu ipak dobila jedna nova modna priča.


Kao i u životu , treba samo presložiti misli , odnose , stvari da bi se osvježili i dobili energiju za nove korake. „kaže dizajnerica brenda Etna Maar , Andrijana Subotić Pjajčik .

Nakon sezone predimenzioniranih, opuštenijih oblika, ova zima je strukiranija i ženstvenija. Ukrojene haljine, pa čak i štepani zimski kaputi  blago naglašavaju struk, sužavaju siluetu, ali opet ne previše kako bi se i dalje   zadržala udobnost i doza ležernosti koja obilježava sve kolekcije Etna Maar. Mekana pletiva, haljine od umjetne kože i plisirane tkanine, kaputi sa umjetnim krznom i štepane jakne, sve su to modeli koji se mogu međusobno kombinirati dajući osobi koju nosi  svaki put novo obnovljeni styling, pritom ne gubeći udobnost i praktičnost koja su postala važna u ovim pandemijskim vremenima.

Foto. Aleksandar Selak

Model Dea Maretić

Make up -Profokus

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.