Samoborci opet pokazali veliko srce! Sudjelovali i mladi i umirovljenici

1002

“PREKO 200 SUDIONIKA NA TREĆEM THE BLIND RUN-u


22.10. povodom svjetskog dana slijepih udruga Djeca za bolji svijet zajedno sa Hrvatskim savezom slijepih organizirala je u Samoboru treću godinu zaredom manifestaciju The Blind run ili utrka/šetnja na slijepo.


Sudjelovalo je više od 200 sudionika svih dobnih skupina, od djece od svega godinu dana pa do ljudi od preko 75 godina po predivnom vremenu.


Kako se u navedenoj utrci ili šetnji moglo trčati ili hodati u paru gdje je jedan član par imao simpatičnu maskicu za spavanje na očima trčalo se ili hodalo u raznim kombinacijama, otac i sin, unuka i baka, sestre ili braća međusobno, prijatelji, čak smo imali kombinacija gdje su neki nastupili i sa svojim psima.


Osim same utrke ili šetnji bilo je priređeno i puno raznog zabavnog sadržaja od hodanja po poligonu, igranja zvučnog pikada, igranja šaha, prepoznavanja raznih predmeta, pisanja Brailleovim pismom, šetnja sa psima vodičima. Na kraju su svi dobili medalje i male nagrade.


Iako kotizacije nije bilo za Hrvatski savez slijepih skupilo se i nešto novaca što od sponzora što od dobrovoljnih priloga tokom same utrke ili šetnje. Sve zajedno 2105 eura.


“Puno hvala našim sponzorima Decathlon Hrvatska, Cetina,  Badel 1862, Neos,  Infobip, Zubak grupa, Hanza Media, Lions klub Samobor, Dm drogerie markt Hrvatska koji su nam pomogli u samoj organizaciji ovoga događaja.
Cilj navedene manifestacije bio je na jedan kreativan način stavljanje svih generacija sudionika u cipele slijepih i slabovidnih osoba kako bi se time pobudila empatija, izazvala solidarnost ali razvila i podrška prema slijepim i slabovidnim osobama i njihovo kvalitetnije sudjelovanje i uključenje u sve segmente društva.
Rast broja sudionika ove godine više je nego potvrda smo na dobrom putu da to i postignemo.
Još jedanput puno hvala od srca svima koji su danas izdvojili svoje vrijeme za sudjelovanje  te time pokazali svoje veliko srce. Veselimo se novom druženju i sljedeće godine kada se nadam da će nas biti i još više. Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet”

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.