SAMOBOR JE GORIO Ovako je izgledao kraj najljepše fašničke bajke

1113


U utorak je završio 196. Samoborski fašnik koji je svojim šarenilom razveselio posjetitelje iz cijele Hrvatske.

Nakon tradicionalne fašničke povorke, na Trgu kralja Tomislava dodijeljene su nagrade najboljim maskama, a Princu Fašniku se sudilo i presudilo. Prema običaju, lutka Princa Fašnika, koja simbolizira zlo koje nas je zadesilo, je spaljena, a nakon veličanstvenog vatrometa publiku je zabavljao Gibonni koji je, nakon duže koncertne pauze, samoborskoj publici priuštio koncert za pamćenje. 

Pozitivna energija s pozornice prenijela se i na publiku, svi su bili odlično raspoloženi, a posebno Gibonni koji je izveo svoje najveće hitove. Bilo je emotivno i veselo. Koncert je otvorio s pjesmom “Dobri ljudi”, a tijekom dva sata nastupa često je komunicirao s publikom te zahvalio svima na dolasku i divnom druženju.

Nakon godine pauze, ova popularna, tradicionalna manifestacija ponovo je potvrdila svoj status najveće i najvažnije u ovom dijelu Hrvatske. Slobodna Fašnička Republika ovih je dana bila prava destinacija ako ste željeli barem na trenutak pobjeći od svih briga i loših vijesti, a završna večer Samoborskog fašnika pod sloganom ” Fašnička bajka srcem se lajka” još će se dugo prepričavati.

Fotograf Edin Tuzlak

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.