Rakitje, Orešje i Strmec: Jezera koja su proteklog vikenda bila savršena kulisa za rekreaciju

771

Udruga djeca za bolji svijet iz Samobora organizirala je 08.10.  biciklijadu 3 JEZERA oko prelijepih svetonedeljskih jezera Rakitje, Orešje i Strmec.


Skupilo se preko 150 velikih i malih biciklista po izvrsnom vremenu.


Ova biciklijada imala je za cilj svim sudionicima osim ljepote jezera približiti i kulturnu baštinu i tradiciju navedenog kraja tako da je bio organiziran i  bogati kulturno zabavni program.
Prvo stajalište bilo je u mjestu Medsave koji se nalazi u samoborskom kraju. Tu se predstavila vesela skupina Etno fletno, sa svojim predivnim kolačima, likerima, sokovima, vinom. Za sve posjetitelje bio je organiziran i prijevoz skelom preko Save.


Nakon toga sljedeće stajalište bilo je na jezeru Strmec. U čari navedenog jezera, riblji, biljni i ptičji svijet sve prisutne uveo je gospodin Sebastijan Šikac iz SRD “Štuka” Strmec.Svi su  dobili sokove i fine čokoladice.


Nakon toga sljedeće stajalište bilo je jezero Orešje tamo je sve prisutne čekao grah sa kobasicom ali isto tako i nastup uvijek veselih i vedrih članova KUD-a Sv. Andrija Novaki. Članovi Kuburaškog društva Gromovnik kratko su uveli sve prisutne i u povijest i tradiciju pucanja iz kubure i svi oni koji su htjeli imali su prilike i držati u ruci i slikati se sa jednom kuburom. Kulturnu ponudu obogatili su i članove udruge Kragulj koji su osim drugih rukotvorina, narukvica, prezentirali i poznatu svetonedeljsku ogrlicu Kraluš.


Nakon toga na jezeru Rakitje, članovi Šrd Rak Rakitje  pokazali su svima svoju kolekciju prepariranih riba, a za veseli štimung pobrinuo se izvrsni sastav MAH is Svete Nedelje tako da se na kraju i zaplesalo.
“Hvala svima koji su sudjelovali u zabavno edukativno kulturnom programu kao i svim sudionicima koji su se odazvali u ovako velikom broju. Nadam se da smo približili bar malo svima ljepote kao i kulturnu baštinu navedenog kraja i da se vidimo uskoro na nekom novom druženju.”  – Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet 


Slike izvor: Udruga Djeca za bolji svijet i Ivica Lunko

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.