Psihomodo Pop „zapalio“ Bavarin – prvi dubrovački street food festival okupio preko tisuću ljudi!

212

Krenulo je novo gastro poglavlje u Gradu – atmosfera za pamćenje!

Dubrovački Lazareti ovih dana postaju nezaobilazno mjesto za druženje, odličnu glazbu i neodoljivu hranu ‘za prste polizat’. Uz taktove kultnog hrvatskog rock benda Psihomodo Pop na čelu s frontmenom Davorom Gopcem i službeno je otvoren prvi street food festival Bavarin kao dio Good Food Festivala, mnogima omiljene gastro manifestacije u Dubrovniku koja ove godine slavi deveto izdanje. Nakon spektakularnog otvaranja u Lazaretima koji su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta – u Gradu se već postavlja pitanje: Ima li tko da nije bio na otvorenju Bavarina?

Svi žele na Bavarin : što se nudi na najposjećenijoj lokaciji u Dubrovniku?

Do 16. listopada u predivnoj dubrovačkoj kreativnoj četvrti Lazareti, uz dobru zabavu i poseban jesenski doživljaj zagarantirana je vrhunska gastronomska ponuda specijaliteta dostojnih internacionalne slave, slatkih zalogaja, uz radionice nagrađivanih barmena i naravno dugo očekivane koncerte. Naredna tri dana, Lazareti će definitivno biti najzabavnije mjesto za izlazak nakon posla, druženje u opuštenoj atmosferi uz slasne zalogaje ili pak večernji izlazak uz neodoljiv spoj zvukova, mirisa i okusa.

Dobro poznata ugostiteljska reprezentacija koja je već osvojila brojne simpatije na trogirskom Babarolu, prvom street food festivalu kojeg je posjetilo preko 10 tisuća ljudi u svibnju ove godine, nije krila oduševljene posjećenošću prve večeri. Dubrovački Oli’s i njegovi sendviči svijeta, restaurant “Mare” i njegov chef Robert Predrag Žmire oduševili su janjećim raguom, Foodra iza koje stoje MaterChefovci Gorana Milaković i Ivan Temšić kokom u korpiću i još šporkijim makarunima, kuća delicija “Bocuni & Boccuni” Deboto Jaffom s potpisom omiljene splitske pastry chefice Teom Mamut, zadarski “Picnic Mingle&Fun” s ponudom burgera i junećih obraza, baš kao i zagrebačka senzacija – Beg’s Plant Based Street Food koji je dubrovačku publiku itekako zaintrigirao svojim jelima biljnog podrijetla. 

Nakon spektakularnog otvorenja, sve posjetitelje Bavarina u petak, 14. listopada očekuje Vinko Čemeraš&Talvi Tuuli s dobro poznatim hitovima. Subota 15. listopada rezervirana je za natjecanje u pa(n)dišpanju na koje se još uvijek stignete prijaviti te osvojiti vrijedne nagrade. A kada padne mrak brojne Dubrovčane i sve goste Dubrovnika očekuje ultra popularni pub quiz, kao i Gina Damjanović &The Gee Gee’s koji ćeposjetitelje Bavarina rasplesati sdobro poznatim „funky“ hitovima.

U raznim radionicama, chill zoni, kao i odličnoj gastronomskoj ponudi posjetitelji će moći uživati svakog dana sve do nedjelje, 16. listopada kada Bavarin završava s taktovima legendarnih Splićana – TBF-om.  No, prije toga brojni Dubrovčani jedva čekaju da u njihov Grad dođu Doris Pinčić i Ivan Pažanin koji će u nedjelju točno u podne sve posjetitelje podsjetiti na čar nedjeljnog objeda i tradiciju istog.

Bavarin osim što predstavlja sinonim za dobru zabavu i vrhunsku gastro ponudu, ima i humanitarnu notu. Zaklada Marina Čilića kao humanitarni partner Bavarina upravo je u potrazi za petom generacijom stipendista, a u Lazaretima će svi posjetitelji moći pronaći i teniske loptice s potpisom našeg proslavljenog tenisača! Donacijom Zakladi na kućici poznate pastry chefice Tee Mamut, možete kući odšetati s ovim itekako vrijednim sportskim predmetom.

Sva događanja i koncerti na Bavarinu besplatni su za posjetitelje.

Radno vrijeme Bavarina je od 17 do ponoći, a vikendom od 10 do ponoći. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika kao i na društvenim mrežama Bavarina; Instagram i Facebook.

FOTO: Franko Kelam

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.