Ovog vikenda svi u Samobor! Događa se nešto plemenito

1560


Na području bivše vojarne u Samoboru (ulica Savke Dabčević Kučar), u subotu 30. listopada, s početkom u 11:00 sati održat će se utrka „The Blind Run“. Ovaj humanitarni projekt  organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom te ih se uključilo u sve segmente društva.

„The Blind Run“ projekt, koji bismo na hrvatski jezik preveli kao „Utrka naslijepo“ zamišljen je kao utrka, odnosno šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju u utrci rutu prolaze  u paru s drugom osobom.  Ako će se utrci priključiti par od dvije osobe koje nemaju problema s vidom, jedna će od njih tada morati staviti maskicu za oči. Uvjet je da barem jedna osoba koja trči u paru s drugom nema mogućnost vidjeti kamo se kreće. Parovi će biti povezani vezicom kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru“, objasnio je koncept projekta „The Blind Run“ predsjednik udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov te dodao: „Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, a prilozi su dobrovoljni. Sav novac koji tako prikupimo ide za Hrvatski savez slijepih.“

Pravila utrke


Osobe koje se 30. listopada priključe projektu „The Blind Run“ mogu trčati ili hodati u paru. Dužina kruga je 800 metara. Broj krugova koji su prolaznici prošli unutar jednog sata donijet će i pobjednika utrke/šetnje. Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će od strane sponzora biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.   

„Za  one koji neće sudjelovati u utrci organiziramo igre tijekom kojih će s prekrivenim očima  morati odgonetnuti koji predmet drže u ruci ili će morati precizno prelaziti poligon, a sve kako bi se svi senzibilizirati s osobama koje ne vide. Svi koji se priključe ovom projektu u subotu dobiti će medalju i prigodne nagrade“, zaključio je Leo Petrov i još jednom pozvao sve da se priključe ovom humanitarnom projektu kako bi se što više sredstava osiguralo za Hrvatski savez slijepih.

FOTO ilustracija; HASOSI, Regional Express

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.