Ovo je bio pravi raj za ljubitelje motora! Pogledajte ovaj spektakl

433


Na Karasovom brijegu u Kozarevcu održao se motocross spektakl, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. U organizaciji Karas teama i Turističke zajednice područja Dravski peski, te Općine Kloštar Podravski u Kozarevac su stigli mnogobrojni posjetitelji, ljubitelji adrenalina i motocrossa. Vozilo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasama juniora, seniora, veterana i B lige.

Ovaj spektakl svake godine privuče ogroman interes i najbolje vozače sa svih strana Hrvatske i susjednih zemalja a ništa drugačije nije bilo ni danas.  Svečano otvorenje utrke bilo je u 13 sati, a onda su krenule utrke svih klasa. Ovogodišnjem spektaklu nisu propustili prisustvovati državna tajnica u  Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, Križevačko-koprivnički župan Darko Koren, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, te ostali uvaženi gosti.

Motociklistička zajednica u Koprivničko-križevačkoj županiji je vrlo razgranata i samo po sebi privlači mnogo turista. „Svi znamo da na ovu stazu dolaze vrhunski sportaši što je dodatni zamašnjak za razvoj sportskog turizma ovog kraja. Upravo ovakvi događaji su poticaj da se povuku dodatna sredstva za promociju Općine Kloštar Podravski i Koprivničko-križevačke županije“, kazala je Herman.


Pobjednik današnjeg dana u najjačoj klasi onoj HR MX Open je Luka Crnković iz MCK Zagreb, ispred Mateja Jaroša iz MK Požega Promet. U obje današnje trke brži je bio Crnković. Jaroš je pokušavao stići zaostatak iz prve vožnje, ali danas je Crnković ipak bio prebrz. Treće mjesto je osvojio Mischel Filipaj iz MŠD Zabok.

Ovdje u Kozarevcu na Karasovu brijegu već tradicionalno se održavaju motocross utrke od nacionalnog, ali i međunarodnog značaja. Možemo reći da ovo doživljavamo kao jednu od stožernih sportskih manifestacija koje se održavaju u Koprivničko-križevačkoj županiji. Izuzetno je veliki interes vozača i publike, čemu je doprinijela organizacija koja je na svjetskoj razini“, izjavio je Koren dodajući: “Možemo čestitati svima koji su u tome ustrajni svih ovih godina, gospodinu Karasu i Općini Kloštar Podravski. Također bih čestitao svim današnjim pobjednicima.“

Veliku pomoć u pri organizaciji utrke pruža Općina Kloštar podravski i TZ Dravski peski. Ova staza je pravi mamac za sve željne adrenalina, zabave i pravog sportskog spektakla. Staza „Karasov brijeg“ u Kozarevcu višestruko je nagrađivana za najbolju pripremu i organizaciju utrke u Hrvatskoj, a 2011. godine Kozarevac je bio domaćin Europskog prvenstva u motocrossu.

„Kao i svake godine, opet smo imali tu čast da organiziramo otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Gospodin Karas je opet vrhunski pripremio stazu. Općina je pomogla koliko je to u njenoj mogućnosti. Nama je izuzetno drago da u Kozarevac dolaze i vozači iz susjednih zemalja“, kazao je Pavlović. „Moram naglasiti da ulažemo u trening kamp gdje trenira svjetski prvak u motocrossu Tim Gajser. Vjerujemo da uz sva ulaganja koja trenutno imamo, kroz dvije, tri godine ćemo imati mogućnost održati i veće manifestacije. Turizam se u zadnje dvije tri godine podigao, što pokazuje i ovaj današnji posjet državne tajnice Ministarstva turizma i sporta, koja nam pomaže u svim projektima. To pokazuje da u razvoj turizma sudjeluju sve razine vlasti, od ove općinske, preko županijske pa sve do ministarstva“, dodao je Pavlović.

Koliko je ova sportska manifestacija popularna u okvirima motocross zajednice govori i podatak da je u klasi veterani B pobijedio vozač iz Grčke Dimitris Keramidas, ispred drugoplasiranog Dominica Tešića i trećeplasiranog Aleksandra Tešića iz MCK TRP Marinović. Upravo je Aleksandar posudio svoj motocikl grku za ovo natjecanje. Svi rezultati po klasama mogu se pogledati ovdje.

Vrlo sam zadovoljan kako je organizacija odradila svoj posao, ali i samom utrkom. Učinili smo sve kako bi vozači bili zadovoljni. S obzirom na naše iskustvo voljeli bi organizirati europsko prvenstvo juniora u klasama 65 i 85. Njih ima puno i ovo bi za njih bila idealna staza, gdje bi mogli pokazati sav svoj potencijal“  kazao je najzaslužnija osoba za održavanje ovog oktanskog spektakla, Antun Karas.

Kao i svake godine, spektakl na Karasovom brijegu pratilo je preko 2000 posjetitelja. U večernjim satima, pobjednicima je nagrade uručio upravo gospodin Karas.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.