Ovaj bend podsjeća na važnost Riječi u novoj pjesmi!

876


Koliko često promislimo prije nego li izgovorimo ili napišemo poruku? Rijetko, zar ne?! Počesto zaboravljamo snagu riječi, njihovu važnost i značenje. Upućujemo ih previđajući činjenicu da riječi mogu grliti, ljubiti, biti podrška i podstrek, ali isto tako uznemiriti, povrijediti pa čak i emotivno ozlijediti drugu osobu.

Inspirirana ovom vječnom temom, u vremenu kada mnogi nepromišljeno ili čak promišljeno izgovaraju svakakve riječi, Mara Jurčević napisala je pronicljive stihove za novi singl “Riječi” americana country benda 058 iz Splita.

“Inspiraciju za pisanje mi (nam) nudi sam život. Svima nam ponekad klize lagano i tečno, jasno i precizno izgovaramo to što želimo. Tako izgovorene riječi doista imaju svoju težinu i moć u odnosu na sugovornike, kao i na nas same. S druge strane često zaglavimo u igri ‘gluhih telefona’. Iz bezbroj razloga, počevši od nerazumijevanja, straha od nečeg-nekog, neznanja, brzopletosti, nesigurnosti ili naprosto nekakve infantilne potrebe da se bude ‘u pravu’. Te i takve bitke traju i bujaju potisnute duboko u nama sve dok ne iznađemo način da ih razriješimo.”, pojasnila je Mara te zaključila: “Ponekad odustajanjem shvatimo težinu i moć izmirujuće tišine.”


Dopadljive i lako pamtljive melodijske linije skladao je Branko Mamut, dok je ritmično-sjetni country aranžman osmislio Ivan Cinotti, upotpunivši ga svojom instrumentalnom izvedbom dionica električne gitare i slidea.

Vokalna interpretacija pjesme “Riječi” dodijeljena je Predragu Lovrinčeviću, koji, uz povremeno preuzimanje uloge glavnog vokala od Jelene Bebić, u bendu svira usnu harmoniku. Članovi benda 058:Predrag Lovrinčević (vokal, usna harmonika), Branko Mamut (gitara), Ivica Mihanović (bas) i Goran Grgurev (bubnjevi), okupljeni u Extra Music Studiju zabilježili su još jedan americana country singl, koji lagano uvodi u jesenske dane.

Poslušajte Riječi koje žele reći članovi benda 058

FOTO: Robert Zegarac

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.