Ova Riječanka otkriva sve o sastojku koji biste rado imali u svojoj kućnoj ljekarni

815


Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac.

Iako se već godina zna za učinkovitost ovog sastojka, mnogi nisu ni svjesni koliko si njime mogu popraviti zdravlje. Naime, plazmolizirani biljni kvasac dobiva se procesom plazmolize. Plazmoliza je potpuno prirodan, postupan proces fermentacije u kojem se razgrađuje stanična stijenka kvasca, čime kvasac postaje dostupan za probavu i apsorpciju u ljudskom organizmu.

„Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu kojem se u procesu proizvodnje, nadodaju brojni ekstrakti biljnih vrsta poput kadulje, sikavice, timjana, lavande i nevena. Stanice kvasca potom metaboliziraju mnogobrojne sastojke biljnih ekstrakata, što rezultira nastankom konačnog prirodnog proizvoda jedinstvenog sastava, plazmoliziranog kvasca“, govori nam riječka poduzetnica Staša Brozina koja već godinama na domaće tržište plasira upravo proizvode s ovim sastojkom.


Zašto je dobar plazmolizirani kvasac?

„Kada plazmoliziranom kvascu dodate ekstrakte drugih ljekovitih biljaka, dobijete koncentrirani izvor visokokvalitetnih hranjivih tvari, aminokiselina, vitamina i minerala. Tako u plazmoliziranom biljnom kvascu nalazimo sve aminokiseline, uključujući i one esencijalne, odnosno one aminokiseline koje naše tijelo ne može samo sintetizirati nego ih moramo unijeti putem hrane ili dodataka prehrani, te vitamine B skupine, vitamin C, provitamin D, te minerale, kao što su kalcij, magnezij, fosfor, kalij, selen ali i druge gradivne tvari. Plazmolizirani biljni kvasac preporuča se čak i najosjetljivijim skupinama poput djece i trudnica, ali i sportašima, studentima, osobama starije dobi, te svima s užurbanim načinom života zbog kojeg je naša prehrana često jednolična i neredovita. Plazmolizirani biljni kvasac ne izaziva nikakve nuspojave“, otkriva nutricionistica Petra Vlak.

Plazmolizirani kvasac nakon što ste oboljeli od Covida19

Tijekom oporavka od različitih bolesti, pa tako i od najnovije bolesti koja svakodnevno puni novinske stupce, važno je ojačati naš organizam. To činimo uzimanjem propisane terapije od strane liječnika, ali i adekvatnom hidracijom, kvalitetnom prehranom, te uzimanjem dodataka prehrani koji mogu ojačati naš imunosni sustav.

„Oslabljeni imunitet savršena je meta različitih virusa, pa tako i SARS-CoV-2 koji pogađa najranjivije skupine poput osoba starije dobi, pretilih osoba ili kroničnih bolesnika. Pravilnom i kvalitetnom prehranom te uzimanjem adekvatnih dodataka prehrani svakako možemo ojačati naš imunosni sustav. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera te adekvatna nutritivna potpora mogu olakšati borbu s nevidljivim neprijateljem, virusom“, govori poduzetnica Staša Brozina koja već godinama uzima dodatak prehrani Strath, koji sadrži upravo plazmolizirani kvasac.

Ovaj dodatak prehrani mogu konzumirati svi, od 1 do 101 godine. Dobar je za djecu i odrasle, zaposlene, sportsko aktivne ali i one u najboljoj dobi.

Portrait Of Smiling Multi-Generation Family Walking Along Autumn Woodland Path

U Hrvatskoj se ovaj sastojak može pronaći u dodatku prehrani Strath. Plazmolizirani biljni kvasac omogućuje povećanu iskoristivost vitamina B1, cinka, magnezija i željeza u našem probavnom sustavu, što znači da osobe koje ga uzimaju mogu biti sigurne kako su se vitamini i minerali apsorbirali te mogu očekivati njihove blagotvorne učinke. Uzimanje ovog sastojka dobro je tijekom cijele godine, no ovo vrijeme jeseni i zime kada je učestalost pojave različitih sezonskih prehlada veća, javlja se i potreba za sredstvom za jačanje imuniteta pa je svakako dobro uzimati Strath.

Mnogi i dalje ne razumiju što je imunitet i zašto ga treba jačati!

Naš imunitet prva je „crta obrane“ organizma od napada različitih mikroorganizama, uključujući viruse. Slabljenje imunosnog sustava čini vas podložnijima gotovo svakoj vrsti bolesti. Neki od učestalih simptoma oslabljenog imuniteta uključuju učestale infekcije, umor, različite upale, alergijske reakcije, te sporo cijeljenje rana.

„Važno je stoga uzimati dodatak prehrani s plazmoliziranim biljnim kvascem. Naime, on sadrži više od 60 metabolički aktivnih tvari, kao što su vitamini B skupine, vitamin C, cink, bakar, magnezij, betaglukan, vitamin D  te sve aminokiseline i ostale gradivne tvari, u prirodnom obliku, koji je optimalna podloga za povećanje iskoristivosti nutrijenata važnih za imunitet, poput cinka ili vitamina C“, upozorava nutricionistica Petra Vlak.

Smiling nutritionist in her office, she is showing healthy vegetables and fruits, healthcare and diet concept. Female nutritionist with fruits working at her desk.

Plazmolizirani biljni kvasac konzumiram u kontinuitetu već duže od deset godina jer je jedinstven, prirodan i sadrži svega pomalo i ničega previše. Ovo je proizvod koji sadrži kvalitetne izvore vitamina i minerala te ga stoga uzimam stalno. Suvremeni tempo života je jako brz, nerijetko smo izloženi stresu, naporu, povećanom mentalnom ili fizičkom naporu, a kvaliteta hrane i okoliša nije više optimalna kao nekada. Svi ti faktori utječu na potrebu za kvalitetnim dodatkom prehrani, a to sam osobno našla u ovom proizvodu“, zaključuje Staša Brozina koja je oduševljena ovim švicarskim dodatkom prehrani, pa stoga i ne čudi da ga danas želi upoznati i s ostatkom javnosti koja žudi za kvalitetnim prirodnim proizvodom.

Napomenimo još samo kako dodaci prehrani koji pripadaju kategoriji „prirodnih“ sadrže prirodne izvore hranjivih tvari i brojnih drugih molekula porijeklom iz hrane i biljaka. Osnovna prednost korištenja prirodnih dodataka prehrani je sinergijsko djelovanje svih sastojaka, te povećanje apsorpcije pojedinih vitamina i minerala koji se nalaze u svojim prirodnim kompleksima.

FOTO poduzetnice: Petar Fabian

Ilustracije za imunitet: iStock/A1 All Natural

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.