Raw torta s jagodama
Uz Handful liofilizirano voće i današnji recept brzo ćete uspjeti napraviti ukusan i drugačiji čokoladni desert, pred kojim nitko neće ostati ravnodušan. Ipak – jagode i čokolada uvijek i svugdje su dobitna kombinacija!
Sastojci (donji sloj):
- 300 g oljuštenih datulja
- 100 g sirovih badema
- 25 g organskog kakaa
- 40 g chia sjemenki
- 25 g maslaca od badema
Sastojci (čokoladni preljev):
- 200 g tamne čokolade (75% kakaa)
- 2 žlice kokosovog ulja
- 25 g maslaca od badema
- Handful liofilizirane jagode
Postupak:
- Datulje prelijte kipućom vodom i ostavite da stoje bar 10 minuta. Zatim ih oljuštite i stavite u blender sa ostalim sastojcima za donji sloj. Nemojte predugo blendati, malo teksture i komadića badema je poželjno.
- Otopiti crnu čokoladu s kokosovim uljem i preliti preko donjeg sloja, ravnomjerno raspoređujući čokoladu. Otopiti maslac od badema sa 1 žličicom kokosovog ulja. Staviti maslac od badema na nekoliko mjesta preko čokolade u male hrpice.
- Čačkalicom napraviti šare po želji. Ukrasiti tortu komadićima Handful liofilizirane jagode.
Ostavi se u hladnjaku barem jedan sat da se čokolada ukruti. U slast!
![]() Sačuvani darovi prirode Handful liofilizirano voće više je od samo sušenog voća. U svakom se pakiranju nalazi samo najbolje voće, osušeno postupkom brzog zamrzavanja, čime se osigurava potpuna očuvanost svih vrijednih nutrijenata. Jesmo li spomenuli da je Handful na akciji? Bacite pogled na naš webshop👇! Webshop akcija |
FOTO: PROMO
Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.
Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.