Ova emisija postoji već godinu dana i bilježi sjajne rezultate

0
307

Koordinacija – prvih 365 je iza nas

Specijalizirana emisija koja sustavno prati građevinski sektor

Koordinacija je u posljednjih 365 dana proizvela više od 300 minuta specijaliziranog sadržaja o građevinarstvu. O 12 tema govorilo je 75 sugovornika, a naše novinarske ekipe odradile su gotovo 30 terenskih priloga, od kojih je polovica izvan Zagreba.

Kako je nastala Koordinacija?

Sve što vas zanima o građevinarstvu možete pronaći na jednom mjestu – u specijaliziranoj emisiji koja svakog mjeseca donosi aktualne teme i donosi razgovore s vodećim stručnjacima, znanstvenicima i inženjerima. Koordinacija već 365 dana prati građevinski sektor i obrađuje vodeće teme, od kojih su protupotresna gradnja, obnova nakon potresa i stanogradnja, u posljednje dvije godine bile u središtu interesa stručnjaka, ali i laika. Emisija se također dotaknula i gorućih tema za građevinare.

„Pronalazak kvalitetne radne snage i porast cijena građevinskog materijala glavni su izazovi s kojima se suočava građevinski sektor, no posla i projekata nam ne nedostaje“, govori Krešimir Nevistić, suvlasnik građevinske tvrtke i, uz redatelja Ivana Crnjaka, jedan od idejnih začetnika projekta Koordinacija.

Dvojcu se vrlo brzo pridružila inženjerka građevinarstva Anja Ribarić te voditelj produkcijskog tima Davor Trbušić, koji ističe da „koordinacija afirmira građevinsku struku i podiže svijest o njezinoj važnosti. U emisiji predstavljamo najbolje što Hrvatska ima – vrhunske stručnjake, inženjere i projekte“.

Upravo su vrhunski stručnjaci bili gosti rubrike Notes koja je sastavni dio svake Koordinacije  – Josip Atalić, Otto Barić, Krunoslav Pavlinić, Mladen Vukomanović, Domagoj Kamenski, Roko Dropuljić, Bojan Petković, Krešimir Mićić, Neven Mikec, Mirko Grošić, Berislav Borovina i Mario Dobrilović.

„Koordinacija je približila građevinarstvo široj javnosti“, rekao je Domagoj Kamenski, direktor tvrtke Kamgrad, s kojim se slaže 

i Berislav Borovina, direktor splitske tvrtke Spegra:

„Koordinacija popularizira građevinarstvo, obrađujući teme na kreativan i multimedijalan način“. 

Afirmacija građevinarstva među studentima

Uz podršku renomiranih građevinski tvrtki koje su podržale ideju projekta, Koordinacija afirmira građevinarstvo među studentima, budućim stručnjacima koji će biti nositelji velikih građevinskih projekata. Tako je Koordinacija sudjelovala na 2. sajmu poslova GRADify koji je održan na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ekipa je posjetila Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Rijeci, a osim u Osijeku i Zagrebu, Koordinacija se želi predstaviti i ostalim fakultetima u susjednim zemljama.

Koordinaciju grade iskusni novinari, snimatelji i voditelji, majstori zvuka, fotografije i rasvjete, a sav sadržaj može se pronaći na YouTube kanalu, Facebooku, Instagramu i LinkedInu te na mrežnoj stranici koordinacija.hr.  

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime