Opatiju okupirale influencerice! Pogledajte što rade i kako se zabavljaju

2715


NAŠE INFLUENCERICE UŽIVAJU U LJETU NA NAJJAČE: Lidija Lešić i Paula Sikirić podijelile su zabavne modno-gastronomske trenutke na društvenim mrežama i dobile brojne komplimente

Odlazak na more s prijateljicama je sve što vam treba da se oporavite od stresa na lijep i opuštajući način. Na takvom putovanju najveća je briga što odjenuti i gdje izaći, no zahvaljujući dizajnerici Kristini Burji i njezinom brendu Krie Designu ovaj put nije bilo ni tih nedoumica. Na putovanju radnog naziva „Krie Sur la Mer Summer road trip“ influencerice Lidija Lešić, Paula Sikirić, Brita Bobetić i Patricia Vodopija uživale su u ljepotama Kvarnera i Istre te u zanimljivim modnim i životnim temama. Djevojke su na početku putovanja dočekali posebni Krie cekeri rogožari u kojima je bilo nekoliko udobnih odjevnih komada odjeće, dovoljnih za weekend getaway. Riječ je o poznatoj Modifie kolekciji koju čine artikli koji se međusobno kombiniraju i nose od jutra do mraka, a izrađeni su od tkanine dobivene od tekstilnog vlakna ‘ECONYL®’ koji se dobiva recikliranjem ribarskih mreža i drugog odbačenog najlona. Krie Modifie koncept olakšava ženama pakiranje za boravak na odmoru jer na kupaći kostim zavežete suknju u istoj tkanini i boji te nabacite stilizirani top iz iste kolekcije i odjeveni ste za izlazak.

Ceker rogožar je također sadržavao i nekoliko ljetnih must have artikala, izrađenih od pamuka s eko certifikatom, poput ljetne trenirke, tunike s resicama i popularne Krie “pidžame” , kako su djevojke od milja nazvale set koji se sastoji od hlača i topića, a koji je toliko udoban i chic da poželite i spavati u njemu.


Prva stanica ovog modno-gastronomskog putovanja bila je Opatija i hotel Amadria Park Royal gdje je u ugodnom večernjem druženju široj javnosti predstavljena zvijezda nove Krie Summer getaway kolekcije- ceker rogožar. 

U današnjem svijetu gdje modernizacija često dolazi na račun tradicije, postoje pojedinci koji se posvećuju očuvanju kulturne baštine. Jedan takav primjer je hrvatski brend Krie Design koji, kroz inovativan dizajn, promiče očuvanje prirode i revitalizaciju tradicionalne izrade cekera od biljke rogoza.

Biljka rogoz danas je ugrožena zbog nepravilnog rukovanja njezinim staništima. Njezini gusti nasadi služe kao prirodni filteri, poboljšavaju kvalitetu vode i pružaju sklonište raznim vrstama životinja i ptica. Međutim, zbog urbanizacije, onečišćenja i drugih ljudskih aktivnosti, mnoga staništa rogoza su narušena ili uništena.

Upravo iz potrebe za očuvanjem ovog vrijednog biljnog resursa, Krie Design je pokrenuo inicijativu koja spaja zaštitu prirode i revitalizaciju tradicionalne hrvatske tehnike izrade cekera. Ceker rogožar, koji je nekada bio neizostavni dio svakodnevnog života, danas se sve rjeđe izrađuje zbog nedostatka znanja i svijesti o njegovoj važnosti. No, ovo nije samo priča o zaštiti prirode. Krie Design želi oživjeti tradicionalnu tehniku izrade cekera i potaknuti nove generacije da nauče i cijene ovu vrijednu vještinu.

Unutrašnjost cekera zapravo je još jedna torba,koja se može odvojiti i nositi samostalno, što je mnoge oduševilo. Radi se o platnenoj torbi koja je također ukrašena detaljima tkanine dobivene od tekstilnog vlakna ‘ECONYL®’.

Sljedećeg dana djevojke su se uputile u Istru, točnije u Poreč gdje su u taste&shop Festigia degustirale istarska vina Agrolagune koja su ove godine osvojila sedam zlata na internacionalnim natjecanjima. Ova vrhunska vina u ugodnom ambijentu domaćina bila su sljubljena s ukusnim zalogajima koje je ekskluzivno za ovu priliku potpisao poznati chef Luka Goleš, nositelj Michelin zvjezdice. Naše influencerice posebno je oduševio desert, dekonstrukcija međimurske gibanice sa zlatnim listićima koji su komplementirali zlatom nagrađenom vinu Malvazija Istarska Festigia 2022, u Londonu.

Sve ovo sigurno zvuči jako fino i zabavno, no vrhunac ovog “Krie Summer getawaya” bio je ponovo u Opatiji gdje su djevojke iskusile nezaboravnu vožnju gliserima loveći najljepši zalazak sunca te nazdravljajući omiljenim pjenušcem Perla Rose Vina Laguna. I za tu priliku djevojke su nosile Krie Design kreacije u kojima su izgledale elegantno, a opet ležerno.  

Upravo odluka o tome što ćete odjenuti na putovanju trebala bi biti odmah nakon što posložite svoj plan putovanja. Kada znate kamo idete i što ćete raditi, možete razmišljati o odjeći koju ćete nositi na putu. “Krie Summer getaway’ koncept idealno je rješenje jer sve stane u ceker, a vi samo morate odabrati svoju paletu boja.

“Cijeli život putujem, sada je često razlog mojih putovanja posao, no bez obzira koji je povod, vrijeme provedeno u kombiniranju i razmišljanju o odjeći te kopanju po koferima je izgubljeno vrijeme za uživanje. Sada je trenutak za probnu vožnju tog „Capsula ormara“ koji stane u ceker.”- zaključila je dizajnerica Kristina Burja, a naše influencerice već su se uvjerile u funkcionalnost ovog održivog inovativnog koncepta.

Moda je vrlo moćan kanal komunikacije i kada nešto uđe u modu često zahvati cijeli svijet. Kristina godinama u sklopu globalnih inicijativa u kojima sudjeluje, a koje promiču održivost u modnoj industriji, propagira modni slow koncept. Naime ovakvo promišljanje mode, kroz artikle koje možemo lako kombinirati na više načina i to kroz cijelu godinu, koji imaju certificirano porijeklo i koji će nas uvijek veseliti, šalje najvažniju poruku održivog razvoja u modnoj industriji, a to je stop masovnoj tekstilnoj proizvodnji koja je treći najveći zagađivač našeg planeta.

Fotografi: Luka Ašanin i Tajana Licul

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.