Novi iskorak u beauty industriji

351

Authentic Beauty Concept uvodi ambalažu izrađenu od 80% reciklirane plastike

Prelaskom na recikliranu plastiku štedi se oko 25 tona nove plastike na milijun proizvoda, što znatno smanjuje ugljični otisak brenda

Shvaćajući da ne postoji „planet B“, Authentic Beauty Concept kontinuirano analizira i unaprjeđuje svoje proizvodne procese i pakiranja, a sve s ciljem mijenjanja postojećeg utjecaja na okoliš. Radi daljnjeg razvoja održivosti, Authentic Beauty Concept napravio je veliki iskorak u poslovanju usredotočivši se na to da ambalaža i korišteni materijali za njezinu izradu budu održiva rješenja kojima se osigurava mogućnost recikliranja svih komponenti. Od ove godine Authentic Beauty Concept uvodi ambalažu izrađenu od 80% reciklirane plastike, dok ostalih 20% korištenih materijala čine premazi i boje koji su potrebni za održavanje vrhunskog estetskog izgleda proizvoda. Kako samo ime navodi, reciklirana plastika napravljena je od već korištene, postojeće plastike. Reciklirana plastika je alternativna sirovina čijim se korištenjem pridonosi razvoju kružne ekonomije u kojoj sirovina nije otpad te sprječava da završi na odlagalištu otpada, oceanima ili bilo gdje drugdje u okolišu. Korištenjem reciklirane plastike značajno se smanjuje negativan utjecaj na okoliš u proizvodnji ambalaže, štede se energija i resursi potrebni za proizvodnju nove plastike. U skladu s time, Authentic Beauty Concept ima dodatni cilj smanjenja emisija CO2 za 75% po toni proizvodnje do 2030. godine uz korištenje 100% električne energije iz obnovljivih izvora, a do 2040. želi postati brend koji ima pozitivan utjecaj na klimu i koji aktivno i predano pridonosi njezinom očuvanju.

U kontekstu društveno odgovornog poslovanja, uz proizvodnju ambalaže od recikliranih materijala, Authentic Beauty Concept želi utjecati i na ponašanje svojih potrošača potičući ih na pažljiviju potrošnju i smanjenje otpada kao dio općeg poslovanja u frizerskim salonima, ali i široj zajednici. Authentic Beauty Concept pokreće i ulaže u mnoge inicijative i partnerstva, kojima želi poticati i osigurati kontinuirani društveni napredak, a svim aktivnostima fokus je preoblikovanje dosadašnjeg utjecaja na planetu Zemlju.

Doprinos održivosti brenda ne staje samo na ambalaži, već se odnosi i na same proizvode. Za proizvodnju Authentic Beauty Concept proizvoda koriste se pažljivo odabrani sastojci i osigurava se “Cruelty Free”  i organska proizvodnja. Svi proizvodi imaju PETA certifikat i registrirani su od strane Veganskog društva™, jer su formule proizvoda bez silikona, sulfatnih tenzida, parabena, umjetnih bojila i mineralnih ulja. Za one sastojke koji se ne mogu uzeti iz prirode ili ih je potrebno ekstrahirati, Authentic Beauty Concept koristi ultrazvučnu ekstrakciju i destilaciju vodenom parom, tj. procese proizvodnje kod kojih se ne koriste jake kemikalije. 

Prelazak na recikliranu plastiku veliki je iskorak brenda, koji se uvodi postepeno, kako bi se iskoristile postojeće zalihe i izbjeglo stvaranje novog otpada. Frizeri i njihovi klijenti prepoznat će boce od reciklirane plastike s novim logom, kao i logom Veganskog društva™, koji je sada integriran na ambalaži.

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.