Nasmijte se uz zabavni video spot Filipa Pintara

0
258

Filip Pintar u humorističnom video spotu za koji je raspisao scenarij i osobno ga montirao!

“What A Dan!” – otkačeni soundtrack za ljetne dane

Razigrani naslov “What A Dan!” novog studijskog uratka, sve primjećenijeg glazbenika, Filipa Pintara, kroz dvojezičnost daje naslutiti kako je riječ o otkačenoj mladenačkoj pjesmi, koja traži smisao u besmislu. Već prvi stihovi “Tko sad to kuca, glava mi puca, još mi se štuca, Oh, What A Dan!” usmjeravaju na ležernost, prizivajući opuštanje moždanih vijuga kroz prepuštanje dokoličarenju tijekom sparnih, vrućih dana. 

Filip u novoj pjesmi donosi osvježenje, aranžmanski je odvevši u hip-hop pop, u kojem ga do sada nismo imali prilike čuti. Obogaćen mnogim komičnim doskočicama i odgovarajućim zvučnim kulisama, uključujući beatbox i dahove, kroz singl se Pintar po prvi put okušao u slaganju i izvođenju klapskog višeglasja.

“Imam dojam da me ova pjesma odlično opisuje – dečka koji ima dubok san i teškim srcem ustaje iz kreveta, koji pamti daleku prošlost dok bližu zaboravlja, iznova nešto traži po kući i šire, osjeća se zbunjeno u nepredviđenim situacijama, ali fina hrana mu nije strana.” otvoreno komentira Pintar, dodajući, “Ova pjesma mi prenosi vedrinu, nasmijava mi dušu i baš je po mom guštu. Potpuno se pronalazim u njoj, a pomogla mi je proći kroz sve dogodovštine koje su se tijekom njenog nastanka izdogađale. Pokazala mi je da koji put stvari treba pustiti kako bi se odvijale svojim tokom i da je to najispravniji put.”

Singl “What A Dan!” proizašao je iz umješne glazbene radionice autorskog tima Filip Pintar i Vjeko Malekin Malek. Spomenuti autorski tim proširio je svoje kreativno polje djelovanja i na video spot, za koji su raspisali kompletan scenarij, a Filip je osobno odradio montažu video spota. Nakon Pintarevog i Malekovog dueta “Poželim”, koji je objavljen prije pet godina, ponovno su udružili snage ispred kamera, gdje se Malek pojavljuje u ulozi jednog, ali vrijednog Pintarevog fana.

“Veseli me kad mi se pruži prilika za montažu videa. To je nešto što sam radio od malih nogu i postalo je dio mene, a da nisam ni bio svjestan. Kada ulazim u svijet montaže, kao da počinjem gejmati. Nadam se da će većina uživati i zabaviti se gledajući spot, kao što gejmeri guštaju u igranju igara. A što se Malekove glume tiče, iako smo imali neke druge glumce u planu, kad zagusti Malek uskače i spašava stvar. Ovaj put ne samo da je spasio stvar, nego mi se čini da me malo i zasjenio svojim glumačkim sposobnostima. Sada može uzeti pauzu od nekoliko godina, da ipak dođem do izražaja, jer ćemo u suprotnom morati zamijeniti uloge – on u izvođače, a ja u menadžment.” kroz smijeh se osvrnuo Pintar.

Prisjetimo se da je Filip Pintar dosad objavio šest singlova pod svojim imenom i prezimenom (“Ti si dar s neba“, “Zajedno“, “Blago svijeta“, “Očaran“, “Lagano me nosi“, “Ritam sreće“) te prethodno još tri (“Poželim“, “Izgubljen bez nje“, “Mislim na nas“) pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo). 

Da su Pintareve pjesme rado slušane sugerira činjenica da su “Ti si dar s neba”, “Blago svijeta” te “Ritam sreće” bile među 40 najemitiranijih singlova na radijskim postajama u Hrvatskoj.

Otkačite se ovog ljeta i nasmijte uz “What A Dan!”

Foto: Nikolina Hanžek

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime