Na Brač su stigli ljudi sa svih strana svijeta, ali Hrvati su svejedno trijumfirali na ovom događaju

612


Održana 5. Međunarodna utrka Brač Run

U Sumartinu i Selcima na Braču održano je peto izdanje međunarodne cross utrke Brač Run.

Na utrkama dužine 5 i 10 kilometara te dječjoj utrci sudjelovalo je preko 200 trkača iz sveukupno 11 zemlja, a natjecanje je startalo na Trgu Stjepana Radića. U vrlo napetoj i pozitivnoj atmosferi ove godine trijumfirali su natjecatelji iz Hrvatske koji su, unatoč snažnoj međunarodnoj konkurenciji, odnijeli prva mjesta u svim kategorijama.


Na utrci dužine 10 kilometara prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Tonći Borovac iz kluba IND s vremenom 38:40, dok je u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila Gemma Carter iz MK Marjan s vremenom 41:09. Na utrci dužine 5 kilometara prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Danijel Jovinac iz AK Slavonija Žito Osijek s vremenom 19:08, dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Tajana Koscak s vremenom 26:21. 

Nakon ulaska u cilj zadnjeg trkača na 10 kilometara počelo je natjecanje za najmlađe – Kids run. U veseloj dječjoj utrci, koja je uvijek najslađi šećer na kraju, svi su bili pobjednici i osvojili medalje uz poruku mladima da je važno baviti se sportom, sudjelovati i održavati sportski duh.

Da je Brač Run rastuća manifestacija pokazuje rast sudionika iz godine u godinu, kao i činjenica da se velik dio njih vraća, jer uvijek ističu kako naročito uživaju u jedinstvenim stazama koje vode stoljetnim poljskim i makadamskim putevima, te čistoj prirodi i prekrasnim panoramskim pogledima.

“Općina Selca, zbog svoje očuvane prirode, ima snažan potencijal za dodatan razvoj aktivnog turizma te na tome intenzivno radimo. U svijetu se bilježi rastući trend koji pokazuje kako se osobe sve više bave sportom te žele biti jednako aktivni i na odmoru. Upravo od te ideje krenula je organizacija ove manifestacije. Cilj nam je bio privući i rekreativce i profesionalce te im pokazati prednosti općine Selca za različite vidove aktivnog turizma. To nam je i uspjelo jer bilježimo rast dolazaka te skupine turista na čemu nastavljamo raditi.”, izjavila je Nikolina Tonšić, direktorica Turističke zajednice Općine Selca.

Nakon završetka utrka uslijedilo je proglašenje pobjednika po kategorijama, te zabavni program uz nastup DJ-a te veselo druženje sudionika.

Organizatori utrke su TZO Selca i Run Croatia, uz potporu Općine Selca.

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.