Vratila se staroj ljubavi: Pogledajte kako je domaća pjevačica oživjela pjesmu staru više od tri desetljeća

0
626

Pjesma  izvučena iz bogate riznice Jurice Popovića, napisana prije 35 godina, nije izgubila ništa od svoje aktualnosti, nego još i više pronalazi svoje uporište u svemu što se danas događa.

Preokupirani neizvjesnošću neke bolje budućnosti u vremenu u kojem je i strah  „na cijeni“,

svaka sigurnost izgubila je značenje. U  vremenu u kojem je zagrljaj luksuz, a dodir karikatura  života, pokušavamo pronaći neke nove pozicije za održivost.

Snimati spot na zelinskim vuglenicama, na zgarištu drvenog ugljena, u dimu, pepelu i blatu, bilo je neopisiv komfor i slavlje ljepote u svakom smislu, jer nije važno gdje si nego tko si i čemu stremiš. U tom čudesnom okruženju, hladnoga kišnoga dana, glazba je poletjela vugleničkim poljima oslobođena svakodnevnih stega i daleko od pogleda. U spotu su moda i glazba sjedinjene u svom nastojanju  da „ prelete planine i preskoče mora“. Tamo gdje nema glavnih uloga, gdje priroda određuje pravila igre, tamo samo pjesma ima privilegij biti vladarica.

Nezamisliva je blagodat i sreća, moći preskakati granice i okvire, i dalje moći raditi to što ti je životno opredjeljenje, ali je također i zadatak svakog umjetnika progovarati i svjedočiti kroz svoj izričaj o vremenu u kojem živi. Zato ovaj spot, sniman nekoliko dana prije potresa u prosincu, iz budućnosti gledano, priča o jednom sumornom periodu našega života koji je iza nas.

Redakciju pratite i na Facebook te Instagram profilu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime