Vratila se staroj ljubavi: Pogledajte kako je domaća pjevačica oživjela pjesmu staru više od tri desetljeća

792


Pjesma  izvučena iz bogate riznice Jurice Popovića, napisana prije 35 godina, nije izgubila ništa od svoje aktualnosti, nego još i više pronalazi svoje uporište u svemu što se danas događa.

Preokupirani neizvjesnošću neke bolje budućnosti u vremenu u kojem je i strah  „na cijeni“,

svaka sigurnost izgubila je značenje. U  vremenu u kojem je zagrljaj luksuz, a dodir karikatura  života, pokušavamo pronaći neke nove pozicije za održivost.

Snimati spot na zelinskim vuglenicama, na zgarištu drvenog ugljena, u dimu, pepelu i blatu, bilo je neopisiv komfor i slavlje ljepote u svakom smislu, jer nije važno gdje si nego tko si i čemu stremiš. U tom čudesnom okruženju, hladnoga kišnoga dana, glazba je poletjela vugleničkim poljima oslobođena svakodnevnih stega i daleko od pogleda. U spotu su moda i glazba sjedinjene u svom nastojanju  da „ prelete planine i preskoče mora“. Tamo gdje nema glavnih uloga, gdje priroda određuje pravila igre, tamo samo pjesma ima privilegij biti vladarica.

Nezamisliva je blagodat i sreća, moći preskakati granice i okvire, i dalje moći raditi to što ti je životno opredjeljenje, ali je također i zadatak svakog umjetnika progovarati i svjedočiti kroz svoj izričaj o vremenu u kojem živi. Zato ovaj spot, sniman nekoliko dana prije potresa u prosincu, iz budućnosti gledano, priča o jednom sumornom periodu našega života koji je iza nas.

Redakciju pratite i na Facebook te Instagram profilu.