Lijepa priča iz Pule! Evo kako je Alnea stvorila inkubator uspješnih poduzetnica

532

Danas nas je dvadeset u partnerstvu i funkcioniramo odlično. Akademija je ispratila i poslovno poduprijela više od pedeset mladih žena koje su danas uspješne u poslu. No nije uvijek bilo tako, kaže nam svestrana puljanka Alnea Božić iz čije Akademije izlaze redom uspješne poslovne žene.

Začetnica ekstenzija trepavica 

Prošlo je više od desetljeća otkako je Alnea među prvima u Puli predstavila ugradnju ekstenzija trepavica. Na početku vrlo skromno, kroz prijateljice i poznanice, pružajući ovu uslugu uz stalan posao, a kasnije kako se pokazalo i tisućama klijentica. 

Bilo je čak i podsmjehivanja kad sam tada odlučila ljepiti trepavicu po trepavicu i satima sjediti nad klijenticom da bi joj pružila pogled o kakvom je sanjala, iskrena je Alnea. Bila je to nova djelatnost, nisam imala od koga ovdje previše učiti ili razmjenjivati iskustva, pa sam se uglavnom educirala na raznim seminarima i učila od stranih priznatih stručnjakinja. Godinama sam vježbala preciznost, oblike i vrste ugradnje, govori nam još uvijek zaljubljena u ovu vještinu.

 Mladi često danas misle da preko noći mogu steći znanje i vještine, posebno novac. Stava sam da svaki uspjeh treba doći polako. Da u njega trebamo ulagati kako bi ga znali cijeniti, govori Alnea. Nerijetko oni koji se brzo uzdignu, još brže i potonu. To je nekakav univerzalan zakon koji vrijedi uvijek i za sve u životu. 

Nikad ništa ne ide glatko, pa nije ni Alnei. Kad je i sama mislila da ide prema vrhuncu, dogodio se obrat. Temelji mojeg poslovanja opasno su se zaljuljali kad su me pred dolazak mog sina na svijet, zaposlenice pokušale sabotirati. Istina je ubrzo izašla na vidjelo, govori nam Alnea. Nisu imale ni znanje ni moć preuzeti cijelo moje poslovanje iako su pokušale. Rekla bih da su imale pet minuta slave do mog povratka na posao. Znala sam da je bitno izdignuti se i krenuti naprijed. Brzo sam se sabrala jer sam znala da su moji temelji, iako poljuljani, itekako čvrsti, a čvrste temelje ne može nitko tek tako srušiti. Nije trebalo dugo ni da se upiti klijentica pretvore u edukacije, a onda sam dobila sjajnu ideju!

 Danas na to gledam kao blagoslov. Lagala bih kad bi rekla da nije bilo teško – je, ali iz takvih situacija najviše na kraju izvučemo. Nisam imala previše vremena baviti se s time što je bilo. Zanimalo me što će biti.

 I nekako uvijek, u tim nekim najtežim životnim situacijama, mi izvučemo najbolje. Mozak jače i brže radi. Traži riješenja i nove prilike. Bruje ideje.

 Nije prošlo puno od poslovnog kraha do realizacije ideje koja je samo čekala biti ispunjena.

I prije sam radila edukacije jer je ova kozmetička djelatnost odjednom naglo rasla. Svi žele duge trepavice, otvoren pogled i ono najvažnije uštedu vremena koje oduzme šminkanje. Ali pravi poslovni podhvat bila je Akademija. Smišljala sam načine kako pomoći mladim ženama da se osamostale. Da krenu u vlastiti posao bez velikog rizika. Pod uvjetom naravno da su vrijedne, da zele učiti i raditi jer ništa ne pada s neba. U sve treba uložiti puno truda i vremena posebno ako je kao i ovdje riječ o vrlo delikatnoj disciplini koju treba dobro izbrusiti. 

Prije pet godine Alnea pokreće pravi pravcati inkubator iz kojeg izlaze poduzetnice koje vrlo brzo postaju mlade uspješne poslovne žene. Prvo je to bila Akademija kroz nekoliko stupnjeva edukacija gdje polaznice dobiju svo znanje i vještine koje Alnea nesebično već godinama dijeli. I ono najbitnije, vjetar u leđa. Nove lash makerice mogu odlučit hoće li krenut u svom smjeru ili postat partnerice. 

Djevojke koje odluče postati partnerice mogu početi raditi odmah u predivno uređenom ambijentu, kaže nam Alnea. Iznajme radnu stanicu, dobiju upute za narudžbu provjerenog materijala i pomoć u svakom trenutku. Tu su i ostale partnerice od kojih može učiti i koje su također uz mene tu za sve nedoumice i strahove. Nerijetko na početku pomažemo i s klijenticama i s marketingom jer se studio pretvorio i u agenciju za pružanje i takve vrste usluge. Naravno da smo najsretnije kad sve sjajno funkcionira.

 Rekla bih da smo jako složne i s istim ciljem, pa prema tome i vrlo slične u stavovima prema poslu. Jedino tako stvari idu naprijed. 

Danas je priča nešto drugačije koncipirana tako da nudi cijeli paket usluga vođenja kroz biznis – od otvaranja obrta do samopouzdanja koje je potrebno da naše buduće poduzetnice ustraju i ostvare svoje ciljeve. Iskustvo je pokazalo da se na nas mogu osloniti i da nisu same kroz najteži period prilagođavanja na samostalan rad. Nudimo logistiku, dajemo podršku i usmjeravamo, sve dok same ne stanu na svoje noge. Onda mogu ostati ili krenuti svojim putem. Danas imam partnerice od 19, pa do 45 godina. Tu su jer napokon rade što vole, a bio im je potreban taj vjetar u leđa da ostvare sve o čemu su sanjale.

 U ovom trenutku tvrtka je funkcionira kao Diva&CO unutar koje se nalaze tri odjela. Diva& CO Beauty studio s poslovnim jedinicama i edukacijom. Tu su moje partnerice koje se i dalje razvijaju. Nekima su ekstenzije bile samo početak, pa su svoje vještine proširile i na permanent make up, brow lift i lash lift. Mi ovdje ne prestajemo učiti nikada. Diva&CO nails bar okuplja poduzetnice educirane za ugradnju noktiju i trajni lak. I, najnoviji, izuzetno kreativan odjel Marketing Diva&CO gdje se nudi stvaranje sadržaja za društvene mreže kao i njihovo vođenje.

 Najsretnija sam kad vidim da je neka od mojih polaznica uspješna, a rekla bih da je svaka koja je dosla učiti i poslovno se razvijati u tome i uspjela, zaključuje ova svestrana puljanka. 

Stvoren je inkubator poduzetnica na koji sam toliko ponosna. Nastao je iz ljubavi prema prenošenju znanja i ono sto je najljepše, ovo je suradnja bez ljubomore. Tu smo za sve što nam budućnost nosi. Jake i povezane. Pratimo trendove, razvijamo se i rastemo zajedno. Ne znam ima li u zenskom poduzetništvu išta ljepše. Jer ako što može pomaknuti stijenu, onda su to žene koje koje znaju tko su i što su, radu daju svoj maksimum, a pritom podržavaju jedna drugu. 

Uspješne priče Diva&CO poguzetnica prepričat ćemo na stranicama naših društvenih mreža gdje ćete moći korak po korak pratiti put o promjenama, ljubavi prema novom poslu i slobodi ženskog poduzetništva.

Fb Page: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063732753019&locale=hr_HR

IG: https://www.instagram.com/divacobeauty/

web : https://divaco.hr/

web: https://divalash-browbar.hr/?fbclid=IwAR3uZxsfhToTgHOvfVreYawUpIse8KcGGqIvZ-h1tLRUasIev9dhWbT29TM

FOTO: PROMO

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.