Kako si pomoći kod proljetnih alergija?

0
480
Peludne alergije i imunitet: kako si pomoći?

Otprilike trećina ljudi se u nekom trenutku svog života suoči s jednom ili više alergija. Određene vrste alergija javljaju se u obiteljima, što ukazuje da su neki od nas genetski predisponirani da ih razviju. Do alergijske reakcije dolazi kada bijele krvne stanice (B-limfociti) počnu proizvoditi antitijela kada dođu u doticaj s peludi. 

Radi se vrsti antitijela zvanim imunoglobulini E (IgE). IgE protutijela se oslobađaju u krvotok, gdje se vežu na određene imunološke stanice, uključujući one koje žive u tkivima u tijelu zvanim mastociti. Mastociti se sastoje od granula koje se razgrađuju ili aktiviraju kada se antitijelo veže na mastocit, što rezultira oslobađanjem niza spojeva ili molekula. Najpoznatiji spoj koju mastociti oslobađaju je histamin.
 
Simptomi alergije poput svrbeži i kihanja počinju se javljati kada ti spojevi izađu iz mastocita. Ostale molekule koje mastociti oslobađaju uključuju leukotriene, koji imaju sličan učinak na tijelo kao histamin, te citokine od kojih neki govore imunosnom sustavu da proizvodi više IgE. Tkiva koja su zahvaćena kemikalijama mastocita također mogu postati bolna i natečena, uzrokujući upalu i još dugotrajnije simptome alergije.  Prirodna potpora za alergije Ako imate preaktivan imunološki sustav koji uzrokuje alergiju, postoje tretmani koji vam mogu pomoći u kontroli simptoma uključujući antihistaminike i lijekove koji pomažu u upravljanju upalom.

No također postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste si pomogli živjeti sa svojim simptomima alergije: Uravnotežite prehranu Dobro se naspavajte Držite stres pod kontrolom Izbjegavajte alergene   Dodatak prehrani na bazi biljnih kvasaca kao dodatna pomoć kod peludnih alergija Održavanje zdravog načina života svakako može umanjiti učinke simptoma alergije, kao i niz drugih stanja. Strath je 100% prirodni biljni eliksir koji sadrži cijeli spektar vitalnih tvari nužnih za vitalnost i oporavak od bolesti te zbog svog povoljnog djelovanja na organizam može biti dobra prirodna potpora kod alergija.   
 

Želim pomoć iz prirode

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime