Jeste li znali da u Hrvatskoj imamo doručak iz butige? Ovo mjesto ćete lako zavoljeti!

727


Izvrstan kaštelirski projekt “Doručak iz Butige” prepoznala i Hrvatska turistička zajednica

Kaštelirska prodavaonica Butiga, nadaleko poznata po svom jedinstvenom konceptu kroz koji cijele godine nudi isključivo domaće proizvode lokalnih OPG-ova, nedavno je u svoju ponudu uvela i novitet naziva “Doručak iz Butige”. Tu je hvalevrijednu ideju prepoznala i Hrvatska turistička zajednica koja je projektu “Uspostava sustava dodjele oznake kvalitete – Doručak iz Butige” iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja dodijelila 4652,5 eura.

A kad se govori o “Doručku iz Butige”, riječ je zapravo o pripremljenoj košarici svježih, lokalnih namirnica. U njoj se mogu naći domaća marmelada, maslac, jogurt, mlijeko, salama, sir, svježi kruh i kroasan. Ideja o takvoj košarici nastala je zbog činjenice da na području Općine Kaštelir-Labinci tijekom sezone boravi veliki broj turista, mahom u privatnim smještajnim jedinicama, poput kuća za odmor, koje nemaju usluge pansiona ili polupansiona kao u hotelima. Drugim riječima, ne služe obroke, pa se javila potreba da se gostima na drugačiji način ponudi jedinstveni proizvod – spreman, zdrav doručak koji je zapravo već spomenuta košarica puna lokalnih proizvoda. “Doručak iz Butige” gost može kupiti u Butigi, prodavaonici koja je smještena u Kašteliru, a jednako tako gost, ili iznajmljivač, svoju košaricu mogu naručiti i dva dana ranije na broj telefona 091 6153090 ili putem Facebook stranice Butiga, te je preuzeti u Butigi, Kaštelir 29 b na Placu u Kašteliru.


Odmah nakon što je uveden u ponudu “Doručak iz Butige” postao je hit, vrlo tražen među gostima koji su prepoznali spoj izvrsne ideje i vrhunske kvalitete domaćih, lokalnih namirnica. Ujedno, taj projekt svakako doprinosi razvoju turističkog proizvoda, ali i djeluje sinergijski jer okuplja sve lokalne proizvođače. Korištenje lokalnih i eko proizvoda, naime, podržava održivi turizam i potiče lokalno gospodarstvo. Stoga je cijela priča od iznimne važnosti za kompletnu lokalnu zajednicu, i doprinijet će jačanju imidža destinacije kao ruralne sredine te inovativnosti turističke ponude.

Fotografije autor: Manuel Paljuh 

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.