Bezglutenska međimurska gibanica? Da, moguće je! Danas vam donosimo jedan super recept koji možete pripremiti na ovaj tmurni vikend koji je pred nama. Riječ je o međimurskoj gibanici! Slojevita međimurska gibanica slavi okuse sjeverne Hrvatske, a mi vam danas donosimo pripremu njezine bezglutenske verzije uz zvijezdu našeg asortimana – Bakin’ Mix! Tijesto: Bakin’ mix cookie mješavina 160 g hladnog maslaca 1 jaje Maslac utrljajte u mješavinu da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte jaje i zamijesite prhko tijesto. Tijesto spljoštite u disk, zamotajte u prijanjajuću foliju i stavite u frižider dok pripremite nadjev. Nadjev od maka: 100 g mljevenog maka 35 g šećera 10 g vanilija šećera Za nadjev pomiješajte sve sastojke. Nadjev od sira: 400 g svježeg sira 50 g šećera 10 g vanilija šećera Za nadjev pomiješajte sve sastojke. Nadjev od oraha: 100 g mljevenih oraha 35 g šećera 10 g vanilija šećera Za nadjev pomiješajte sve sastojke. Nadjev od jabuka: 4 veće jabuke 40 g šećera 10 g vanilija šećera Jabuke ogulite, očistite, naribajte i pomiješajte sa šećerom. Preljev: 2 jaja 200 g kiselog vrhnja 100 ml slatkog vrhnja Razmutite jaja, dodajte ostale sastojke i pomiješajte. Priprema: Razvaljajte prhko tijesto i obložite kalup za pitu (odstranite višak tijesta). Na tijesto stavite nadjev od maka pa pokapajte s nekoliko žlica preljeva. Zatim rasporedite nadjev od sira pa pokapajte s nekoliko žlica preljeva. Rasporedite nadjev od oraha i pokapajte s nekoliko žlica preljeva. Zatim rasporedite nadjev od jabuka i dodajte nekoliko žlica preljeva. Ostatak tijesta ponovno razvaljajte i narežite na trake koje dekorativno posložite po vrhu. Gibanicu pecite 40 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pečenu gibanicu ohladite na rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Dobar tek! 🥰 Autorica recepta: Tamara Rumac |
![]() P.S. Bakin’ Mix mješavine su u sklopu mjesečne akcije dostupne po sniženoj cijeni! ![]() Želim isprobati Bakin’ Mix! |
FOTO: PROMO
Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.