Jeste li čuli za ovakvu međimursku gibanicu? Isti okus, ali… Ova nema ono što mnoge smeta

0
400

Bezglutenska međimurska gibanica? Da, moguće je! Danas vam donosimo jedan super recept koji možete pripremiti na ovaj tmurni vikend koji je pred nama. Riječ je o međimurskoj gibanici! Slojevita međimurska gibanica slavi okuse sjeverne Hrvatske, a mi vam danas donosimo pripremu njezine bezglutenske verzije uz zvijezdu našeg asortimana – Bakin’ Mix!

Tijesto: Bakin’ mix cookie mješavina 160 g hladnog maslaca 1 jaje
Maslac utrljajte u mješavinu da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte jaje i zamijesite prhko tijesto. Tijesto spljoštite u disk, zamotajte u prijanjajuću foliju i stavite u frižider dok pripremite nadjev. 

Nadjev od maka:
100 g mljevenog maka
35 g šećera
10 g vanilija šećera
Za nadjev pomiješajte sve sastojke.

Nadjev od sira:
400 g svježeg sira
50 g šećera
10 g vanilija šećera
Za nadjev pomiješajte sve sastojke.

Nadjev od oraha:
100 g mljevenih oraha
35 g šećera
10 g vanilija šećera
Za nadjev pomiješajte sve sastojke.

Nadjev od jabuka:
4 veće jabuke
40 g šećera
10 g vanilija šećera
Jabuke ogulite, očistite, naribajte i pomiješajte sa šećerom.

Preljev:
2 jaja
200 g kiselog vrhnja
100 ml slatkog vrhnja
Razmutite jaja, dodajte ostale sastojke i pomiješajte.

Priprema: Razvaljajte prhko tijesto i obložite kalup za pitu (odstranite višak tijesta). Na tijesto stavite nadjev od maka pa pokapajte s nekoliko žlica preljeva.  Zatim rasporedite nadjev od sira pa pokapajte s nekoliko žlica preljeva. Rasporedite nadjev od oraha i pokapajte s nekoliko žlica preljeva. Zatim rasporedite nadjev od jabuka i dodajte nekoliko žlica preljeva. Ostatak tijesta ponovno razvaljajte i narežite na trake koje dekorativno posložite po vrhu.  Gibanicu pecite 40 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pečenu gibanicu ohladite na rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Dobar tek! 🥰

Autorica recepta: Tamara Rumac
 
Lorem ipsum
P.S. Bakin’ Mix mješavine su u sklopu mjesečne akcije dostupne po sniženoj cijeni! wink

Želim isprobati Bakin’ Mix!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime