Jeste li čuli novu pjesmu Franke Batelić? Pogledajte kako dobar spot ima

691

Hrvatska pop zvijezda Franka nakon radnog proljeća na televizijskim i poslovnim projektima, predstavila je zanimljiv i vizualno atraktivan video spot i ljetni hit singl ”Putuj sa poljupcima”. Produkcijski, pjesma nas vraća Frankinom originalnom zvuku po kojemu je poznata, ali uz dodatak ‘začina’ zvuka glazbene plesne produkcije 2000-tih. 

Glazbenica čije pjesme redovito osvajaju domaći radijski eter, najnoviji singl opisuje kao pjesmu idealnu za plesno ljetno putovanje zaljubljen i okupan poljupcima:

“Bili opušteni na plaži, zarobljeni na poslu, plesali u klubu ili jednostavno chillali, “Putuj sa poljupcima” priuštit će vam sve to u pjesmi. Kada smo radili melodiju, u glavi nam je bila samo misao – ljetna pozitiva u skladu s trenutnim svjetskim modernim zvukovima začinjena plesnim zvukom 2000-tih, koji me u zadnje vrijeme opčinio.” 

Autor glazbe i aranžmana je Branimir Mihaljević, a teksta Željko Pavičić. Franki se ostvarila i želja da u rad na produkciji pjesme uključi Branimirovog sina Marka Mihaljevića i svog brata Nikolu, koji iza sebe već imaju projekte u Hrvatskoj, ali i vani, te su pjesmi dali svoju mladenačku energiju.

Za novu pjesmu Franka je objavila video spot pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević. Zanimljiv pustinjski video sniman je na lokacijama “Pustinje Dravski peski” nedaleko Kalinovca. Ideja je bila kroz umjetnički izričaj, uz jednostavne slike pune simbola, prikazati pustinjsku ratnicu koja voli, zaljubljena je i zna kako se za ljubav treba boriti. U svim svojim projektima, Franka voli uključivati ples, tako je ovaj put za to bila zadužena Helena Janjušević.Zanimljivi kostimi Jasenke Tudor Bevanda oslikali su tri oblika zaljubljene žene – kraljicu, ratnicu i pobjednicu. Kada imate sokola uz sebe, on pruža mudrost i prepoznaje bitne i jedinstvene prilike u životu:

“Kada su mi predložili sokola, prvo sam se pitala zašto, a onda sam pronašla tekst sa sjajnom simbolikom – oslanjajući se na sokolovu snagu, možete jasno vidjeti što vam ide naprijed i prkositi preprekama koje vam mogu biti na putu. I sve to točno pogađa emociju ove pjesme “, zaključila je Franka.

FOTO: PROMO