Imamo savršen recept za hercegovačke uštipke!

484


Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske.

Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.

Imamo njihov recept za sjajne lijevane uštipke i nema sumnje da ovaj recept želite imati u svojoj gastro knjižici.


Više recepata potražite na OVOM LINKU!

Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine:

400gr brašno tip 550

100gr brašno tip 400

15gr loze

10gr soli

600gr hladne vode

Više recepata potražite na OVOM LINKU!

Umijesite glatku smjesu, koju potom treba ostaviti na odmaranju barem nekih 20ak minuta. Naravno, ukoliko ukućani dopuste čekanje.

Nakon odmaranja opet malo kuhačom ili mutilicom promiješati smjesu. 

Uzimajte manje količine smjese da Vam uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.

Ulje vruće, ovisno o tavi barem 2cm debljine ulja.

Tava poželjna veća, plića i šira. Svi mi kuhari volimo plin, ali indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmite teflonsku tavu, veću i pliću i nemojte sebi uskratiti užitak pravih uštipaka. 

Više recepata potražite na OVOM LINKU!

FOTO: Konoba Veranda

Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.

Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.

PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.