Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske.
Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.
Imamo njihov recept za sjajne lijevane uštipke i nema sumnje da ovaj recept želite imati u svojoj gastro knjižici.
Više recepata potražite na OVOM LINKU!
Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine:
400gr brašno tip 550
100gr brašno tip 400
15gr loze
10gr soli
600gr hladne vode
Više recepata potražite na OVOM LINKU!
Umijesite glatku smjesu, koju potom treba ostaviti na odmaranju barem nekih 20ak minuta. Naravno, ukoliko ukućani dopuste čekanje.
Nakon odmaranja opet malo kuhačom ili mutilicom promiješati smjesu.
Uzimajte manje količine smjese da Vam uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.
Ulje vruće, ovisno o tavi barem 2cm debljine ulja.
Tava poželjna veća, plića i šira. Svi mi kuhari volimo plin, ali indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmite teflonsku tavu, veću i pliću i nemojte sebi uskratiti užitak pravih uštipaka.
Više recepata potražite na OVOM LINKU!
FOTO: Konoba Veranda
Sve naše priče s portala čitajte na Samo dobre priče.
Čitajte i naše portale MOJE VIJESTI te NOVI PORTAL.
PR agenciju Redakcija pratite i na Facebooku te Instagramu.