Imamo recept za domaći pesto genovese! Ali ovaj je bolji od svih. Barem nama!

580


Zamislite tradicionalan talijanski ručak, uz mirise svježeg začinskog bilja i obilje najzdravijeg ulja na svijetu. Jeste li zamislili tjesteninu? I mi isto!

Naš pojam tradicionalnog talijanskog ručka uključuje špagete ili njoke pomiješane s domaćim umakom, a odlučili smo se za najpoznatiji umak – pesto genovese!

U originalnom receptu koristi se kvalitetno maslinovo ulje (kojemu se pridaju zasluge za zdravlje i dugovječnost ljudi s mediterana), preprženi pinjoli i parmezan. Sve to ima naš recept, osim što smo parmezan zamijenili prehrambenim kvascem, čime ovaj recept postaje nutritivno bogatiji, zasitniji – i veganski.

Sastojci:

  • 50 g listova svježeg bosiljka 
  • 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 g prehrambenog kvasca
  • 2 oljuštena češnja češnjaka
  • 15 g pinjola
  • 1/2 žličice soli

Postupak:


  1. Svježe listove bosiljka temeljito operite i dobro posušite – moraju biti kompletno suhi. Pinjole lagano prepržite na tavi par minuta, samo dok ”zamirišu”.
  2. Sve sastojke dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu, kremastu smjesu.
  3. Poslužite kao dodatak dresingu za salatu, varivu od povrća ili ukoliko želite pratiti talijanski način posluživanja – uz našu talijansku, bezglutensku tjesteninu Le Veneziane!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.

Sve naše priče čitajte na Samo dobre priče.